Φεβ 092016
 

Δόξα και Τιμή στα αδικοχαμένα παιδιά των Ιμίων!

ΙΜΙΑ-1996

Φώτιος Μπαμπάνης
Εκπρόσωπος Τύπου Πατριωτικού Συνδέσμου

Τις μέρες αυτές επανέρχονται στη μνήμη μας τα τραγικά εκείνα γεγονότα που έλαβαν χώρα στα Ίμια στα τέλη Ιανουαρίου του 1996. Για μια ακόμη φορά ταπεινωθήκαμε ως χώρα, στη σύγχρονη ιστορία μας, εξ αιτίας των άξιων απογόνων του φαινομένου «Παπανδρεϊσμός», που εισήγαγε ο αλήστου μνήμης κορυφαίος και συνάμα σύγχρονος πολιτικός, Ανδρέας Παπανδρέου.
Ο διάδοχός του λοιπόν, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Κώστας Σημίτης ή Ααρών Αβούρι, συνέχισε το έργο που χάραξε ο Ανδρέας. Δηλαδή όλες οι μεγάλες δυνάμεις να είναι ευχαριστημένες, ο ίδιος να ηγείται της χώρας, και η δύσμοιρη χώρα να είναι αυτή που να υφίσταται τις τραγικές συνέπειες.
Γι’ αυτό άλλωστε ευχαρίστησε στη βουλή τους Αμερικανούς για την παρέμβασή τους, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας γκρίζας νήσου από το νησιωτικό σύμπλεγμα των Ιμίων, γεγονός που αδιαμφισβήτητα αποτελεί νίκη της Τουρκίας, αφού έως τότε ολόκληρο το νησιωτικό σύμπλεγμα ήταν αποκλειστικά Ελληνικό.
Συνεπώς λοιπόν αφού ουδετεροποιείται ένα από τα νησάκια, ποιος είναι ο κερδισμένος και ποιος είναι ο χαμένος; Ασφαλώς, η Ελλάδα είναι αυτή που έχασε, αφού, ουδετεροποιήθηκε κομμάτι έστω και μικρό της κυριαρχίας της, το οποίο κατέστη διεκδικούμενο, γεγονός που ενισχύει τις Τουρκικές επιδιώξεις.
Ο επίλογος λοιπόν, αυτής της σύγχρονης εθνικής τραγωδίας και ταπείνωσης, γράφτηκε με τη κατάρριψη από Τουρκικά πυρά του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν τα τέσσερα αδικοχαμένα παιδιά μας. Ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Έκτωρας Γιαλοψός. Και οι τρεις τους είναι οι ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ, που με τη θυσία τους, μας έδειξαν άλλη μια φορά το δρόμο του καθήκοντος, της αγάπης προς την πατρίδα, της θυσίας και της αυταπάρνησης.
ΟΧΙ, Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΧΑΜΕΝΗ.
ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ. ΟΠΩΣ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ. ΔΕΝ ΔΕΙΛΙΑΣΑΝ ΟΜΩΣ, ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΡΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ.
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ. ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΟΥΝ.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ! ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ!

Sorry, the comment form is closed at this time.