Φεβ 202016
 

ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Του Φώτη Μπαμπάνη
Εκπροσώπου Τύπου Πατριωτικού Συνδέσμου

Οι πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις για τα γνωστά προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία και είναι το Αγροτικό και το Ασφαλιστικό, επανέφεραν στο προσκήνιο το ζήτημα της πορείας του αγροτικού κινήματος.
Η πορεία του, καθώς και οι αγροτικές κινητοποιήσεις που έγιναν στο Σύνταγμα στις 12.2.2016 υπονομεύτηκαν για μια ακόμα φορά από τους γνωστούς πατρονες της ξεπερασμένης δήθεν Κομμουνιστικής Αριστεράς, οι οποίοι καπηλεύονται όλε στις αγροτικές κινητοποιήσεις προκειμένου να τις υπονομεύσουν και να διασπάσουν το αγροτικό κίνημα.
Ειδικότερα την Παρασκευή και περί ώρα 21.30 έως 21.45 μμ,ο συναγωνιστής Σωτήρης Καλύβας βίωσε την ακόλουθη αξέχαστη εμπειρία την οποίαν μας αναφέρει αυτολεξεί «σε εκδήλωση που οργανώθηκε από το ΠΑΜΕ μετά το πέρας των εκδηλώσεων των σχετικών με τους αγρότες, ακολούθησε γλέντι με Κρητικό συγκρότημα και το γνωστό λαϊκό Γιώργο Μαργαρίτη, γεγονός απολύτως απαξιωτικό για το αγροτικό κίνημα καθώς και για τα παιδιά που χάθηκαν 2 ημέρες πριν για να δικαιωθούμε.

Untitled

Με τη συμπεριφορά τους αυτή, οι διοργανωτές του ΠΑΜΕ επέδειξαν πλήρη έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού. Γύρω από την εξέδρα που γινόταν οι ομιλίες και η συναυλία υπήρχαν νεαροί που ήταν παραταγμένοι με συντονιστές – καθοδηγητές. Ένας ευαισθητοποιημένος νεαρός αγρότης παραγωγός και κτηνοτρόφος καθοδηγημένος από τη συνείδηση και τον πόνο του αναφώνησε μπροστά από το άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη «εδώ δεν ήρθαμε ούτε να γλεντήσουμε ούτε να χορέψουμε στα μπουζούκια και τα κλαρίνα, ήρθαμε να κάνουμε αγώνα για να δικαιωθούμε».
Τον ακολουθήσαμε κι εμείς για να του συμπαρασταθούμε και τον παρότρυνα να ανέβει στην εξέδρα. Πράγματι ανέβηκε, ζήτησε μικρόφωνο το οποίο δεν του δόθηκε γιατί τα μικρόφωνα είχαν αποσυνδεθεί. Ζήτησε τότε να κάνουμε ησυχία για να ακουστεί. Όταν αντιλήφθηκαν οι υπεύθυνοι του ΠΑΜΕ ότι προσπαθούσε να μιλήσει για το αγροτικό ζήτημα τότε ένας από αυτούς απευθύνθηκε σε εμάς και μας ρώτησε «εσείς ποιοι είστε από ποιον συνεταιρισμό;» Εμείς απαντήσαμε ότι είμαστε αγρότες από το νομό Αιτωλοακαρνανίας. Τότε εκείνοι για να καλύψουν τον ομιλητή φώναζαν δυνατά κομματικά συνθήματα όπως «εργατιά και αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά».
Για ποια Δημοκρατία και Αλληλεγγύη ομιλούν και για ποιο Προλεταριάτο όταν φιμώνουν τη γνήσια φωνή του αγρότη; Πρόκειται για κλασσική περίπτωση προβοκάτσιας.
Κατόπιν ανέβηκε στην εξέδρα και άλλος ένας νεαρός για συμπαράσταση ηλικίας 25ετών καθώς και ένας πεντάχρονος ζητώντας να ησυχάσουν τα μέλη του ΠΑΜΕ προκειμένου να ακουστεί η φωνή των αγροτών.
Αυτοί αντίθετα δυνάμωναν τα συνθήματα και τον τόνο της φωνής τους και πετούσαν αντικείμενα εναντίον μας όπως αναπτήρες, μπουκάλια νερού κλπ.
Κατόπιν επιτέθηκαν στα παιδιά χτυπώντας τον πρώτο ο ποίος πήδηξε από την εξέδρα και διέφυγε, ο δεύτερος αντέδρασε με το χέρι του αποκρούοντας κράνος που ρίχτηκε πάνω του ενώ τον τρίτο τον Πελοποννήσου τον χτύπησαν άσχημα, όλους μας δε μας προπηλάκισαν και μας κυνήγησαν».
Πρόκειται για προβοκάτσια με συνεργούς και συνενόχους το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ το γνωστό στέλεχός του, αγροτοπατέρας Μπούτας, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
Άπαντες λειτούργησαν με πλήρη και απόλυτη συμπαιγνία και δόλο με σκοπό την απαξίωση, τη διάλυση και την υποβάθμιση του αγροτικού κινήματος.
Την Παρασκευή ήρθαν τα λεωφορεία με τους αγρότες και το ίδιο βράδυ έφυγαν.
Το Σάββατο ήρθε κόσμος για συμπαράσταση αλλά οι εναπομείναντες ήταν ελάχιστοι.
Όλοι οι ανωτέρω υπονομευτές και προβοκάτορες πρόδωσαν την αξιοπρέπεια των αγροτών, τη μανά γη που μας θρέφει και τον αγώνα των αγροτών.
Όλα τα ανωτέρω αποτελούν προσωπική μαρτυρία του συναγωνιστή Σωτήρη Καλύβα που τα βίωσε προσωπικά, και δυστυχώς είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι για μια ακόμα φορά υπονομεύτηκε το αγροτικό κίνημα προκειμένου να εξακολουθήσουν να παραμένουν στην εξουσία οι προδότες των Συριζανέλ.
Αλλά έως πότε ;

Sorry, the comment form is closed at this time.