Μαΐ 282016
 

 

V__67C2

Τις τελευταίες ημέρες ενόψει και της συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, βλέπουμε μια προσπάθεια του υπουργείου παιδείας και συγκεκριμένα του κ. Φίλη για ριζικές αλλαγές στη δομή του μαθήματος των θρησκευτικών. Ήδη οι ώρες που διδάσκεται το μάθημα στην ΣΤ και Ε δημοτικού μειώθηκαν με εντολή του υπουργού και θέλει, όπως ο ίδιος δήλωσε, να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που πιλοτικά εφαρμόζεται σε κάποια σχολεία και σύμφωνα με πολλούς αποτελεί αντιγραφή του προγράμματος νεοβουδιστικής οργάνωσης που προωθεί την πανθρησκεία .

Έτσι σε λίγα χρόνια τα παιδιά μας θα γνωρίζουν και ξένες για την Ορθόδοξη Πίστη αντιλήψεις χωρίς να ερωτηθούμε καν, υπό τον μανδύα της αντίληψης ότι όλοι πιστεύουμε στον ίδιο Θεό απλά με διαφορετικό τρόπο. Επειδή ο κ. Φίλης σαν απόφοιτος λυκείου ίσως να μη θυμάται ή να μην έχει διδαχτεί κάποια πράγματα, καθώς αυτός η παρέα του και γενικότερα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, αν όχι όλο, από τους αιώνιους – συνδικαλιστές φοιτητές, καλοί ήταν μόνο στις καταλήψεις, τις κοπάνες,  το φραπέ και το τάβλι, οφείλω να του κάνω κάποια μαθήματα ιστορίας:

Άκου  Φίλη, οι Έλληνες δεν χάσαμε τη πίστη μας με 400 χρόνια σκλαβιάς δεν θα φοβηθούμε εσένα και το παρεάκι σου. Όσο για το Χριστιανισμό 2.000 χρόνια πολεμάτε και ακόμα υπάρχει με τις ίδιες αξίες που είχε και τότε. Πόσους άθεους σαν εσένα να βρήκε στη πορεία του άραγε…;

Άκου Φίλη, οι προγονοί μας προτίμησαν να πεθάνουν παρά να χάσουν την πίστη τους, τα χώματα που όλοι μας και εσύ πατάς είναι ποτισμένα με το αίμα χιλιάδων μαρτύρων, που πέθαναν για τον Χριστό. Αυτοί προστατεύουν την πατρίδα μας, την γλώσσα μας, την αποκαλυπτική  θρησκεία μας και τα έθιμα μας, δε μπορείς να νικήσεις και ούτε μπορούμε να χάσουμε.

Άκου Φίλη, ως Έλληνας δεν ντρέπομαι για την ιστορία μου, γιατί λοιπόν να την αλλάξεις; Γιατί να μην ξέρει το παιδί μου για την Μικρασιατική καταστροφή και την Ελληνική Επανάσταση και να μαθαίνει ευρωπαϊκή ιστορία; Όχι μόνο σε 1 σελίδα, αλλά με κάθε λεπτομέρεια; Ντρεπόμαστε για κάτι; Μήπως αρχίσαμε κανέναν πόλεμο; Ή ήταν ένα γεγονός που με τη σοφία που σε διακατέχει αποφάσισες ότι δεν αξίζει το κόπο να το μαθαίνουμε με λεπτομέρειες;

Άκου Φίλη, οι Έλληνες με τη παιδεία μας, κατέχουμε το 3% στην επιστημονική κοινότητα, με λίγα λόγια τα 12-13 εκατομμύρια έχουν παράγει το 3% των επιστημόνων σε 7 δις ανθρώπων. Τα Ελληνικά ‘χέρια’ εργασίας θεωρούνται από τα καλύτερα παγκοσμίως ενώ τα Ελληνικά ‘μυαλά’ οι γιατροί και οι Έλληνες επιστήμονες δηλαδή, διαπρέπουν με ηγετικές θέσεις σε όλα τα ερευνητικά κέντρα της γης. Αλήθεια ένα τόσο παραγωγικό σύστημα γιατί χρειάζεται τόσο ριζικές αλλαγές;

Άκου Φίλη και μη χάνεις τον χρόνο σου, την οικογένεια εμείς οι Έλληνες την σεβόμαστε και η παιδεία αρχίζει από εκεί, ό,τι και να κάνεις οι βάσεις θα έχουν μπει από τους γονείς, τα παιδιά μας θα ξέρουν την αλήθεια και τα ψέματα που προωθείς δεν θα έχουν αποτέλεσμα.

Άκου Φίλη,  και μη διαβάζεις τις εφημερίδες, οι Έλληνες είναι κατά 95% Χριστιανοί σύμφωνα με τη  πανελλαδική έρευνα  Metron Forum της Metron Analysis που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2011, (η πιο πρόσφατη που βρήκα)  μπορεί να μην αντιδρούν, γιατί έχουν στο μυαλό τους πολλά προβλήματα με όλα αυτά που εσύ και οι φίλοι σου ψηφίζετε, αλλά δεν τους αρέσουν και πολύ οι αλλαγές που προωθείς. Όταν αρχίσουν οι πρώτες αντιδράσεις σε συμβουλεύω να αρχίσεις να τρέχεις, γιατί δε πρέπει να τρέχεις και πολύ γρήγορα.

Άκου Φίλη και άκου το καλά, στην Ελλάδα μόνο το 3% είναι άθεο, κυβερνάτε επειδή υποσχεθήκατε πολλά πράγματα στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης (κυρίως οικονομικά) και όχι γιατί ο λαός ήθελε να αλλάξουν οι σχέσεις κράτους Εκκλησίας. Απεναντίας ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν χρειάζεται και ούτε θα  αλλάξουν, κρίμα γιατί  απ’ ότι φαίνεται πάλι ψέματα έλεγε.

Άκου Φίλη να μάθεις και δύο τρία πράγματα, οι μαθητές θέλουν να ακούν τους Ιερείς, οι γονείς των μαθητών θέλουν τα παιδιά τους να ακούν τις συμβουλές τους. Αν κάνουν κατήχηση σίγουρα δεν θα το κρίνει ένας απόφοιτος λυκείου, ο οποίος μάλιστα δεν έχει θεό. Υπεύθυνοι για τη παιδεία των παιδιών είναι οι γονείς και σίγουρα όχι ο υπουργός.

Άκου Φίλη και θυμήσου το κρυφό σχολειό, ξέρεις για αυτό;  Είναι η φερόμενη μυστική και απαγορευμένη, από τους Οθωμανούς κατακτητές, εκπαίδευση των υπόδουλων του ευρύτερου ελλαδικού χώρου στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Ένα θα σου πω, η ιστορία έχει τη τάση να επαναλαμβάνεται, όποια ενέργεια και να κάνεις η εκκλησία θα απαντήσει, οι Έλληνες θα απαντήσουμε, όσο και να προσπαθήσεις  δεν μπορείς να περιορίσεις την Αλήθεια.

Άκου Φίλη, και διάβασε τα λόγια των Αγίων, best seller στην γειτονική Τουρκία είναι το Ευαγγέλιο. Ο Άγιος Παϊσιος  αλλά και ο Πατροκοσμάς είχαν πει ότι το ένα τρίτο των Τούρκων θα εκχριστιανιστεί, ειλικρινά πιστεύεις ότι σε καιρό που οι άπιστοι θα πιστεύουν οι πιστοί θα αλλαξοπιστήσουν;

Άκου Φίλη, και δε θα σε κουράσω άλλο, ο λαός στον οποίο προσπαθείς να επιβάλλεις με το έτσι θέλω, τα πιστεύω σου έχει παρομοιαστεί με λέοντα, μπορεί να μην είμαστε ήρωες ακόμα, αλλά ούτε οι προγονοί μας ήταν μέχρι που έγιναν. Όπως είπε και ο Ν. Καζαντζάκης «Ότι επιθυμείς να το φωνάζεις δυνατά, αγρίμι να γίνεσαι. Δεν ταιριάζει η μετριότητα με τη λαχτάρα». Σαν Έλληνες λαχταράμε να παραμείνουμε Έλληνες, με την ιστορία μας την αποκαλυπτική  θρησκεία μας και τη παιδεία μας. Είναι κάποια πράγματα στα οποία δεν σηκώνουμε αλλαγές και  όσο προσπαθείς να τα αλλάξεις τόσο ισχυρότερους δεσμούς με αυτά θα δημιουργείς.

 

Μαρκούτσης Άγγελος

Sorry, the comment form is closed at this time.