Πρόεδρος - www.patriotikos-syndesmos.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Πρόεδρος
Ο Ιωάννης Α. Μαλταμπές γεννήθηκε στη Βουρκωτή της Άνδρου το έτος 1966, από την κυρά Φιλιώ Ζαννάκη-Μαλταμπέ αγρότισσα και τον κυρ Αχιλλέα Μαλταμπέ, ναυτικό.

Μαθήτευσε στο δημοτικό σχολείο της Βουρκωτής, στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Χώρας Άνδρου και στο Λύκειο Γαλατσίου.
Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το έτος 1990 ασκεί μάχιμη δικηγορία.

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω & ΣτΕ. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Νομικός Σύμβουλος αρχικά τραπεζικών ιδρυμάτων, χρηματιστηριακών εταιρειών. Νομικός Σύμβουλος πολυεθνικών εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικής  και υδροηλεκτρικής ενέργειας) και διεθνών και ελληνικών εταιρειών διαχείρισης περιβάλλοντος και υδάτων.

Το 2017 απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο – μάστερ στην Ορθόδοξη Θεολογία.

Στα χρόνια της κρίσης ανέλαβε την διάσωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τον εφιάλτη της υπερχρέωσης βάζοντας στο νομικό στόχαστρο διεθνείς και εγχώριες τράπεζες για την καταστροφή που προκάλεσαν με σαθρά χρηματοοικονομικά προϊόντα στους πολίτες.

Από το έτος 1999 έως το έτος 2002 διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων. Τον Οκτώβριο του έτους 2002 εκλέχθηκε Έπαρχος Άνδρου, αξίωμα το οποίο υπηρέτησε μέχρι το Δεκέμβριο του 2010. Στα πλαίσια της θητείας του ως Έπαρχος Άνδρου και χρησιμοποιώντας τη νομική του παιδεία, προέβη σε σημαντικές παρεμβάσεις για την επίλυση ζητημάτων που αφορούσαν στην προάσπιση δικαιωμάτων των Ανδριωτών αλλά και των λοιπών κατοίκων όλων των νησιών των Κυκλάδων, όπως ενδεικτικά: αναφορά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ακτοπλοΐα αιτούμενος από τότε το μεταφορικό ισοδύναμο, ενίσχυση ιδιωτικών δράσεων για την προώθηση εσωτερικού τουρισμού, προώθηση νησιωτικότητας και ενίσχυση αειφορικού αναπτυξιακού χαρακτήρα νησιωτικών περιοχών, κατοχύρωση τεκμηρίου ιδιωτών για χορτολιβαδικές εκτάσεις στις Κυκλάδες στο ΣτΕ, επίλυση ζητήματος δημοσίων κτημάτων στην περιοχή Αγ. Πέτρου Γαυρίου Άνδρου, οργάνωση πολιτικής προστασίας Άνδρου, καταγραφή οδικού δικτύου Άνδρου, δημιουργία και συντήρηση αναπτυξιακών έργων (οδοποιίας, σχολεία, λιμενικά έργα κα).

Το έτος 2011, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΔΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ», εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Άνδρου. Στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 ήταν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»,  
Στις βουλευτικές εκλογές της  26ης Ιανουαρίου 2015 κατήλθε ως υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων του ΛΑΟΣ. Ενώ από το καλοκαίρι του 2015 του ανατέθηκε από ομάδα στελεχών που είχαν αποχωρήσει από τον ΛΑΟΣ ο συντονισμός και η ίδρυση του κόμματος «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ», του οποίου από 21/12/2015 είναι Πρόεδρος.

Στις 20 Μαρτίου 2016, στο ξενοδοχείο Τιτάνια ο Γ. Μαλταμπές Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου εξελέγη Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής  Συσπείρωσης των Πατριωτικών Κινημάτων με την ονομασία ” Ελεύθεροι Ενωμένοι Έλληνες”. Η επταμελής (7) μελής Συντονιστική Επιτροπή Συσπείρωσης, συγκροτήθηκε ύστερα από το κάλεσμα για συσπείρωσης του Πολιτικού φορέα "Εθνεγερσία" και την συμμετοχή 57 Συλλογικοτήτων με στόχο την μελλοντική συνεργασία όλων των πατριωτικών Συλλογικοτήτων  Πανελλαδικά.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών ο Γ. Μαλταμπές πραγματοποίησε επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα όπου συγκαλούνταν συνεδριάσεις των προς ενοποίηση ομάδων και συλλογικοτήτων και στην Ρώμη για σύμπραξη με ανάλογες πατριωτικές κινήσεις στην Ιταλία. Αναρίθμητες εκδηλώσεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργο, Λαμία, Καβάλα και μικρές επισκέψεις σε όλες σχεδόν τις υπόλοιπες πόλεις απαραίτητες για την πλήρη καταγραφή των ποιοτικών χαρακτηριστικών κάθε ομάδας και της δυναμικής που μπορεί να αναπτύξει πολιτικά σε πλαίσιο Ελληνικού Ορθόδοξου Δημοκρατικού Πατριωτισμού.

Στις 26 Μαρτίου 2018 και 13 Μαΐου 2018 σε συνεργασία με το ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΚΙΣ σε Πανελλαδική Συγκέντρωση στα προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και στις 19 Φεβρουαρίου 2019 ως πληρεξούσιος Δικηγόρος του ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΚΙΣ συζητήθηκε η προσφυγή που ο ίδιος κατέθεσε στο ΣτΕ για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες.

Συντονιστής στην Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών – Ελλάδας 21 -23 Οκτωβρίου 2018.        
Στις 17 Ιανουαρίου 2019 ο ίδιος ως πληρεξούσιος Δικηγόρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών – Ελλάδας κατέθεσε μαζί με τον Δικηγόρο Στέλιο  Γρηγορίου Μηνυτήρια Αναφορά κατά του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, και του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για  δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παθητική δωροληψία, ενεργητική  δωροληψία, έσοδα από εγκληματική δραστηριότητα, όπως και κατά παντός  υπευθύνου για την επικίνδυνη για το πλήθος αντιμετώπιση των μονάδων ασφαλείας  στο συλλαλητήριο.
Ο Γ. Μαλταμπές πρωτοστάτησε στην μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Αθηνών Ελλάδας και ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου 2019 από το Πεδίον του Άρεως με προορισμό τις Πρέσπες, και πέρασε από Καστοριά, Φλώρινα, Αμύνταιο, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη όπου παρουσία των Μητροπολιτών, Περιφερειαρχών, Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Υπαλλήλων.
Πολίτες συνέλεξαν υπογραφές σε πρακτικό που ο Γ. Μαλταμπές συνέταξε περί μη αναγνώρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών...
Επιστροφή στο περιεχόμενο