Επιτέλους μία πραγματική ελπίδα - www.patriotikos-syndesmos.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Επιτέλους μία πραγματική ελπίδα!
του ταξίαρχου (ε.α.) Σπυρίδωνος ΚουτσίδηΜε αφορμή τον ανανεωμένο ιστότοπο του Πατριωτικού Συνδέσμου, είναι καιρός πια να γίνει κατανοητό από όλους τους Έλληνες, ότι μία πατριωτική και χριστιανορθόδοξη πολιτική δύναμη αποτελεί την πραγματική ελπίδα για το μέλλον του έθνους μας.

Είναι γεγονός και αποδεκτό από όλους ότι η νεοελληνική κοινωνία πάσχει από αδράνεια, οκνηρία και έλλειψη πίστης σε ιδανικά και αξίες. Είμαστε παγιδευμένοι στον ευδαιμονισμό και στην υλιστική απόλαυση χωρίς καμία αίσθηση του που ανήκουμε και το ποιοι είμαστε. Αντιγράφοντας ξένα ήθη και ζώντας μέσα σε μία αχαλίνωτη καταναλωτική κοινωνία, ο Έλληνας κυνηγώντας αποκλειστικά ματαιόδοξα οφέλη, έχει αποκτήσει την φιλοσοφία της ατομικής ασυδοσίας. Ποιος όμως είναι ο πραγματικός ένοχος γι’ αυτό; Αναμφίβολα είναι το κατεστημένο πολιτικοκοινωνικό σύστημα που με τον εκφυλισμό και τη διαστροφή του έχει εκμηδενίσει τις ελληνικές και χριστιανικές αξίες. Η έννοια της αξίας έχει μόνο ένα αντίκρισμα, αυτό του χρήματος. Είναι σε όλους έκδηλο ότι το υπάρχον κατεστημένο προωθεί το σεβασμό στην αξία των αριθμών και όχι στην αξία της ψυχής των ανθρώπων. Παράλληλα το υπάρχον σύστημα απαξιώνει την πίστη των Ελλήνων σε οτιδήποτε πατριωτικό και χριστιανικό και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που όσοι πιστεύουν ακόμα σε πνευματικά και ψυχικά ιδανικά, να κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν γραφικοί. Εύλογα αναρωτιέται κανείς ποια να είναι άραγε η αποστολή της κυβέρνησης. Η απάντηση είναι μάλλον απλή…. Δεν έχει αποστολή, κάνει ότι της πουν… Η κυβέρνηση δέχεται και εκτελεί εντολές από ξένα κέντρα ως απλός διαχειριστής, χωρίς να έχει καμία ουσιαστική δύναμη να πάρει αληθινές πρωτοβουλίες και αποφάσεις. Γι’ αυτό μας θέλουν προσηλωμένους στη ρουτίνα της κατανάλωσης και της ικανοποίησης του "εγώ" μας με κάθε κόστος, αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο. "Τι σημασία έχει αν είμαστε Έλληνες χριστιανοί ή βεδουίνοι ή μωαμεθανοί; Σημασία έχει να περνάμε ο καθένας από εμάς καλά." Αυτή είναι η νοοτροπία που προωθείται σιωπηλά και υποσυνείδητα, με όλα τα διαθέσιμα μέσα στην ελληνική «δημοκρατία». Ποια δημοκρατία θα μου πείτε….; Θα ήταν πιο τίμιο και ειλικρινές να την ονομάζανε «Αυταρχική Δημοκρατία». Έχει χαθεί από την κοινωνία μας η πίστη όχι μόνο στο θεό αλλά και στον άνθρωπο. Η εμπιστοσύνη έχει αντικατασταθεί από την καχυποψία και τη μνησικακία. Όλες οι σκέψεις και οι ενέργειες, γίνονται με γνώμονα το ατομικό συμφέρον.
 
Τελικά κάτι είναι πολύ σάπιο σε αυτόν τον τόπο και πρέπει να αλλάξει επιτακτικά σύντομα, αν θέλουμε να υπάρχει ελπίδα για το μέλλον μας ως Έλληνες και ως Χριστιανοί. Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το σάπιο φρούτο πρέπει να πέφτει και να αποβάλλεται διαφορετικά μολύνει όλο το δέντρο.

Εμείς στον Πατριωτικό σύνδεσμο, πιστεύουμε στον ελληνισμό και τον ορθόδοξο χριστιανισμό.
Θέλουμε μια Ελλάδα όπου κάθε Έλληνας συμμετέχει ενεργά στα κοινά και δεν βλέπει τις αποφάσεις να λαμβάνονται από την τηλεόραση καθισμένος στον καναπέ του. Θέλουμε τους Έλληνες υπεύθυνους πολίτες με ονοματεπώνυμο και όχι ανώνυμο λαό. Πιστεύουμε ότι όπου υπάρχουν δικαιώματα υπάρχουν και καθήκοντα. Ο καθένας μας είναι υπεύθυνος και δεν μένει αδιάφορος, αλλά εμπλέκεται  βελτιώνοντας από το μετερίζι του την κοινωνία.
Πιστεύουμε στην Εθνική Ενότητα.
Δεν νοείται ο απαράδεκτος διαχωρισμός σε Δεξιά, Κέντρο ή Αριστερά. Για μας υπάρχουν Έλληνες, χωρίς διαχωρισμούς.

Είμαστε ένα σύνολο με κοινή συνείδηση. Φυσικά ο καθένας από εμάς είναι ψυχή, πνεύμα και ύλη και αυτά ακριβώς τα στοιχεία είναι που πρέπει να ιεραρχηθούν σωστά και να αναπτυχθούν ανάλογα. Σήμερα ζούμε σε μια εποχή παρακμής και διαστρέβλωσης, όπου η κοινή συνείδηση είναι εν υπνώσει και δεν υπάρχει σκοπός, θέληση και πίστη σε τίποτα άλλο εκτός από την εγωιστική ικανοποίηση. Η υλιστική μανία δεν αφήνει πλέον κανένα χώρο για ψυχική και πνευματική ανάταση.

 
Για τους λόγους αυτούς ο Πατριωτικός Σύνδεσμος αποτελείμια πραγματική ελπίδα για την Ελλάδα γιατί πιστεύει στα εξής:
 
  • Η ψυχική ανάταση μπορεί αν επιτευχθεί αν επιλέξουμε και μάθουμε να έχουμε έναν ηρωικό τρόπο ζωής που να νοηματοδοτεί την καθημερινότητα με αξίες, και περηφάνια. Μέσα από την ελληνορθόδοξη χριστιανική παράδοση, αξίες όπως η αγάπη, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, το ήθος, η ταπεινότητα και η ευθύνη μπορούν να γίνουν ο φάρος που οδηγεί το καράβι της ψυχής μας δεν το αφήνει να ξεσέρνει στα ρεύμα της εποχής που κυριαρχεί η κενότητα και η παρακμή. Με οδηγό την Χριστιανική Διδασκαλία πρέπει να ξαναβρούμε την πίστη μας στο Θεό αλλά και την ανθρωπιά μας και την εμπιστοσύνη στο συνάνθρωπο.
  • Σε ότι αφορά στο πνεύμα, ο Πατριωτικός Σύνδεσμος θεωρεί ως το σημαντικότερο τομέα στον οποίο η Ελληνική κοινωνία πρέπει να επενδύσει, την παιδεία.Έλληνες δε φτάνει μόνο να γεννώνται αλλά και να γίνονται. Χωρίς την παιδεία δεν υπάρχει ελληνική νεολαία και χωρίς νεολαία δεν υπάρχει ζωντάνια, ούτε δυναμισμός ούτε ελπίδα. Θέλουμε ανθρώπους ήρωες, με το κεφάλι ψηλά που ατενίζουν το μέλλον χωρίς φόβο γιατί έχουν τη θέληση να το διαμορφώσουν και τη πίστη ότι το μπορούν. Θέλουμε ανθρώπους με ευθύνη προς το κοινωνικό σύνολο, γαλουχημένους με μια παιδεία που θα ενώνει τους Έλληνες σε ένα σύνολο με κοινούς στόχους και αποστολή. Μια παιδεία που θα διδάσκει τη δράση και θα κολάζει την αδράνεια. Χρειαζόμαστε μια παιδεία που θα κάνει βίωμα  όχι μόνο τα δικαιώματα αλλά  και τα καθήκοντα. Μια παιδεία που θα χτίζει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στους πολίτες και θα δημιουργεί πραγματική αλληλεγγύη ανεξαρτήτως συμφερόντων. Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος είναι το μόνο κόμμα που θέλει τους πολίτες ενεργούς με σκέψη και κρίση και όχι παθητικούς δέκτες.
  • Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί, αν δεν υπάρχει μια ισχυρή εθνική οικονομία. Χρειαζόμαστε μια κοινωνία που να ανταμείβει δίκαια τον εργαζόμενο αλλά και τους κόπους και τις προσδοκίες απόδοσης του εργοδότη επιχειρηματία. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ίσες ευκαιρίες εργασίας για όλους, ανάλογα των ικανοτήτων σε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Θέλουμε μια οικονομία η οποία στηρίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη εργοδοτών – εργαζομένων και στον ελεύθερο ανταγωνισμό όπου το κράτος έχει ρόλο καθοδηγητή και όχι διαχειριστή. Πιστεύουμε ότι την σπονδυλική στήλη της Ελληνικής οικονομίας αποτελούν κυρίως: η γεωργική παραγωγή , η ναυτιλία, ο τουρισμός, η μεταποίηση, και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σκοπός μας είναι να συνδράμουμε αποφασιστικά την ιδιωτική πρωτοβουλία  για την ανάπτυξη και ενίσχυση αυτών των κλάδων, προσφέροντας ουσιαστικά κίνητρα σε νέους και παλιούς επιχειρηματίες. Χρειαζόμαστε μια Ελλάδα με ανθρώπινο, κοινωνικό αλλά και πατριωτικό χαρακτήρα όπου οι πολίτες της να ευημερούν και να προκόβουν με ασφάλεια και ταυτόχρονα να νοιάζονται πραγματικά για τον συνάνθρωπο τους και την πατρίδα τους. Τότε και μόνο τότε θα έχουμε δυνατούς Έλληνες πολίτες και ισχυρή κατ’ επέκταση πατρίδα!
     
 
Όχι άλλο άπραγοι λοιπόν! Υπάρχει επιτέλους μια πραγματική ελπίδα!
Να μοιραστούμε ένα κοινό όραμα και μια ιερή αποστολή :
  • πίστη στα Ελληνικά ιδεώδη και στο Χριστιανισμό και
  • χαλύβδινη θέληση να τα πραγματώνουμε στη καθημερινή ζωή.
Αυτός είναι ο ηρωικός τρόπος ζωής που προτείνει ο Πατριωτικός Σύνδεσμος!
Για Μια Ισχυρή Χριστιανική Πατρίδα!
 
 
Σπυρίδων Κουτσίδης
Ταξίαρχος ε.α.
Επιστροφή στο περιεχόμενο