Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ο Ιωάννης Μαλταμπές είναι ο νέος πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συσπείρωσης των Πατριωτικών Κινημάτων
Η εν λόγω επιτροπή προέκυψε ύστερα από την επιτυχημένη συγκέντρωση των πολιτικών φορέων και κινημάτων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, στο  ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα, μετά την πρόσκληση που απηύθυνε η  Εθνεγερσία σε όλες τις συλλογικότητες πολιτικής μορφής, για την συνένωση σε μια κοινή πορεία, Η Προσωρινή Επιτροπή υπό την Προεδρεία του κ. Περικλή Δανόπουλου απεύθυνε στα πατριωτικά ελληνικά κινήματα κάλεσμα στο 2ο Συνέδριο την Κυριακή 15 Μαΐου και ώρα 10:30 το πρωί, στο ξενοδοχείο Τιτάνια.
 
Ειδικότερα το ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΤΑΜΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ αναφερόταν στα ακόλουθα:
 
Η  7 μελής Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή Συσπείρωσης, που προήλθε από  κλήρωση 57 Συλλογικοτήτων στις 20-3-2016 στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», μετά  από το κάλεσμα συσπείρωσης του Πολιτικού φορέα «Εθνεγερσία», ανακοινώνει  τις Αρχές και τις Θέσεις , οι οποίες αποτελούν την βάση για περαιτέρω  συνεργασία τόσο των νέων Συλλογικοτήτων ή προσωπικοτήτων, που θα  εκφράσουν την επιθυμία για μελλοντική συνεργασία, όσο και των ήδη  καταγεγραμμένων Συλλογικοτήτων.
 
Η  επίσημη Δημοσίευση των παρακάτω Θέσεων και Αρχών για όσα οραματιζόμαστε  και διεκδικούμε ως Πολίτες διαφόρων συλλογικοτήτων, έχουν μια κοινή  αφετηρία σκέψης.
Την  απελευθέρωση της Ελλάδας από τα δεσμά της κομματοκρατίας και την  λειτουργία της δημοκρατίας με κυρίαρχα όργανα όλους τους πολίτες και την  σταδιακή κατάργηση της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας. Κυρίαρχο όργανο για  όλες τις τοπικές, εθνικές και Διεθνείς αποφάσεις του κράτους θα είναι  το συλλογικό όργανο που θα επιλέξουν οι πολίτες εμπνεόμενοι από την  Αθηναϊκή Δημοκρατία.
 
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ
1.  Η διαφύλαξη της συνοχής των πολιτών και η προάσπιση με οποιοδήποτε  τρόπο της Εθνικής μας κυριαρχίας και αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας.
2. Η αναθεώρηση του Συντάγματος, έτσι που να καθορίζει με απλό και σαφή  τρόπο τις αρμοδιότητες όλων των οργάνων της Πολιτείας, που ασκούν ή  πρόκειται να τους ανατεθούν δημόσια αξιώματα, ως και τον τύπο  πολιτεύματος που θα αποφασίσουμε να έχουμε.
3. Με την αναθεώρηση του Συντάγματος θα αποκατασταθεί το Δημοκρατικό  Πολίτευμα και οι τρείς εξουσίες (νομοθετική- δικαστική- εκτελεστική), θα  λειτουργήσουν αυτόνομα, χωρίς επικαλύψεις.
4. Η δικαστική εξουσία θα αναλάβει με εντολή του συλλογικού οργάνου που  θα επιλέξουν οι πολίτες και την συνδρομή της νομοθετικής εξουσίας, την  κάθαρση των πολιτικών και οικονομικών σκανδάλων ή εγκλημάτων με  αναδρομική ισχύ, ως και την απόλυτη προστασία του πολίτη από ενέργειες ή  παραλείψεις της εκτελεστικής λειτουργίας.
5. Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου.
 
1.Εθνικά Θέματα:
Κατοχύρωση εθνικής κυριαρχίας.
Επιλογή των φίλων μας με τον όρο της αμοιβαιότητας.
Σύσταση μόνιμου Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής με γνώμονα την απόλυτη  διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας. Η σύνθεση του Συμβουλίου Ε.Π. να  αποτελεί, μετά από το συλλογικό όργανο που έχουν επιλέξει οι πολίτες, το  κορυφαίο όργανο του κράτους και ως μόνιμα μέλη του πέραν του Υπουργικού  Συμβουλίου προτείνεται, να συμμετέχουν ισότιμα οι Αρχηγοί των υπολοίπων  κομμάτων της Βουλής, οι Αρχηγοί των τριών Όπλων, ο Πρόεδρος του  Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Πρόεδρος του Συνταγματικού δικαστηρίου και  ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πιθανόν και άλλες προσωπικότητες  κύρους. Το Σ.Ε.Π. να συγκαλείται σε έκτακτες περιπτώσεις από τον Πρόεδρο  της Δημοκρατίας , ύστερα από απόφαση της ολομέλειας της Βουλής ή από το  κυρίαρχο συλλογικό όργανο. Του Σ.Ε.Π. θα Προεδρεύει ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας που θα εκλέγεται από τον λαό.
Αναβάθμιση του στρατεύματος, με πλήρη Διοικητική αυτοτέλεια και αυτονομία με αξιοκρατική και όχι κομματική επιλογή στελεχών.
Κήρυξη ουδετερότητας της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι Ελλάδα δεν ανήκει σε κανέναν.
Έρευνα για έξοδο της χώρας από κάθε υπερεθνικό οργανισμό, που καθίσταται επιζήμιος για την χώρα.
 
ΣΤΟΥΣ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
 
1.Οικονομία:
Ανάπτυξη – Επανίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας. Ευημερία και πρόοδος στην  κοινωνία, κατάργηση της πολυνομοθεσίας και γραφειοκρατίας που αποτελούν  την τροχοπέδη της υγιούς ανάπτυξης.
Επανίδρυση του κράτους σε υγιείς βάσεις.
Λογιστικός έλεγχος του χρέους σε συνδυασμό με την απόφαση Επιτροπής Αληθείας ή και άλλων διεθνών οργανισμών.
Διαγραφή επαχθούς, απεχθούς και επονείδιστου χρέους.
Κατάργηση Μνημονίων.
Κρατικοποίηση ή κοινωνικοποίηση των Τραπεζών, άνευ χρεών και άλλων επιζήμιων υποχρεώσεών τους και ίδρυση Εθνικής Τράπεζας.
Εθνικό νόμισμα.
Διεκδίκηση Γερμανικών αποζημιώσεων και οφειλών.
Άμεση κατάργηση όλων των επαχθών συμβολαίων ξεπουλήματος Δημόσιας Περιουσίας.
Αξιοποίηση του Εθνικού πλούτου.
Στήριξη της Ποντοπόρου και της Ακτοπλοϊκής Ναυτιλίας, ως και των ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων.
Σταδιακή μείωση του ΦΠΑ, επαναφορά του αφορολόγητου και μείωση του  φορολογικού συντελεστή στο 10%. (Αναπτυξιακή Φορολογική Πολιτική).
Εξαιρείται από το ΦΠΑ η αγροτική παραγωγή και η αλιεία.
Ενιαίο και σταθερό φορολογικό σύστημα, μέσα από το οποίο θα προβλέπεται  και η δίκαιη αναδιανομή των φόρων βάσει της δυνατότητας εκάστου πολίτη.
Αξιοπρεπής διαβίωση για όλους, στήριξη της Οικογένειας.
Αλληλεγγύη, κοινωνικό κράτος με στόχους κανείς έλληνας πολίτης να  στερείται των βασικών αναγκών ( εργασία, κατοικία, υγεία, παιδεία,  ένδυση, τροφή) και παροχή σύνταξης ή επιδομάτων για τους  αναξιοπαθούντες.
 
2. Παιδεία-Πολιτισμός
Ελληνοκεντρικός, ανθρωποκεντρικός πολιτισμός. Όλη η Ελλάδα να γεμίσει Σχολές και Πανεπιστήμια, όπως και στην Αγγλία.
 
3.Επαναπατρισμός των παιδιών μας
Μνημονιακοί πρόσφυγες. Έξυπνα και άμεσα εφαρμόσιμα προγράμματα επαναπατρισμού.
Ολοκληρωμένα προγράμματα με ισχυρά κίνητρα για την αντιμετώπιση του  δημογραφικού προβλήματος, σε συνδυασμό με την αποκέντρωση, την πρωτογενή  παραγωγή, τις νέες μορφές ενέργειας και την προστασία του  περιβάλλοντος.
Πλήρη εκμετάλλευση της αναξιοποίητης εκκλησιαστικής και δημόσιας περιουσίας.
 
4.Μεταναστευτικό
Ποσόστωση επί του πληθυσμού κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου όλων των προσφύγων και επαναπατρισμός ή απέλαση όλων των λαθρομεταναστών.
Διεθνοποίηση του προβλήματος.
Καταργούνται όλες οι μαζικές ιθαγένειες.
Η υπηκοότητα με συγκεκριμένους όρους (χωρίς δικαίωμα ψήφου).
Όχι σε ανέγερση λατρευτικών ναών οιονδήποτε άλλων θρησκειών πέραν της  Χριστιανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, επίσημης θρησκείας της Ελλάδας.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ
Το  καταστατικό της συλλογικότητας θα εξασφαλίζει την δημοκρατική και την  διαφορετική λειτουργία τόσο στο πρώτο στάδιο (προεκλογικό), όσο και  μετεκλογικό, αν εισέλθει στην Βουλή, έναντι όλων των άλλων συστημικών  κομματικών μηχανισμών , γιατί προβλέπει:
Την ισοτιμία όλων των συλλογικοτήτων.
Την μη ύπαρξη Προέδρων ή Αρχηγών.
Την διαφορετικού τύπου ανάδειξη Βουλευτών ή Αρχηγών ή άλλων στελεχών.
Την άμεση ανακλητότητα όλων των μελών ή των οργάνων που έχουν αναλάβει καθήκοντα.
Την μη μετατροπή του πολίτη σε επαγγελματία πολιτικό ή έμμισθο υπάλληλο.
Την μη επανεκλογή του πολίτη με κλήρωση ή εκλογή σε δημόσιο αξίωμα πέραν των 2 ετών.
Την μη συνταξιοδοτική απολαβή ή ειδική αποζημίωση κληρωθέντος ή εκλεγμένου πολίτη.
Τον πλήρη οικονομικό έλεγχο των πολιτών πριν και μετά το πέρας των δημόσιων αξιωμάτων.
 
Την κατάργηση της ασυλίας και όλων των άλλων προνομίων των δημοσίων αρχόντων.
Με αυτή την φιλοσοφία και με αυτές τις Αρχές και Θέσεις ξεκινήσαμε τον  Δημοκρατικό μας αγώνα όχι με σκοπό να κατακτήσουμε την εξουσία, αλλά με  σκοπό να γίνουμε πρώτα εμείς πολίτες. Πολίτες που θα δοκιμασθούμε στην  διαδικασία της δημοκρατικότητας και της συλλογικής δράσης πέρα από  κόμματα και ιδεολογίες. Να καταμετρήσουμε τις δυνάμεις μας με την  Πανελλαδική συσπείρωση, που προσπαθούμε.
Θα αποδείξουμε αν μπορούμε να ζήσουμε δημοκρατικά ,χωρίς αντιπροσώπους και χωρίς καθοδηγητές.
Να αποδείξουμε πόσο υπεύθυνοι πολίτες και όχι ιδιώτες είμαστε, που θα  μπορέσουμε να αναλάβουμε όλοι μαζί το βάρος της διακυβέρνησης της  πατρίδας μας που όλοι αγαπάμε το ίδιο.
Η πατρίδα μας χρειάζεται τώρα όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.
Ας αποδείξουμε ότι είμαστε πολίτες και όχι λαός.
Ας αποδείξουμε ότι η δημοκρατία δεν είναι αυτή του Ρουσσώ και του Μοντεσκιέ.
Ας αποδείξουμε και ας φωτίσουμε τον κόσμο πως λειτουργεί η πραγματική δημοκρατία που γεννήθηκε σ’ αυτή την χώρα των Ελλήνων.
Το αξίζει η χώρα μας το αξίζουμε εμείς, το οφείλουμε στα παιδιά μας.
Ας απελευθερώσουμε την χώρα από τα δεσμά της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας.
 
Στην Ομιλία του ο κ. Μαλταμπές μεταξύ άλλων είπε «Εμείς  που συμμετέχουμε στη συσπείρωση και στη διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτικού  ενδιαφέροντος σίγουρα έχουμε συναντηθεί μεταξύ μας δύο, τρεις φορές και  με πολλούς δέκα. Αυτό δείχνει το πρόβλημα. Στο λαό που είναι απαθής  ποιος θα πάει; O Πατριωτικός Σύνδεσμος που ιδρύθηκε 21 Δεκεμβρίου 2015  έχει μέχρι σήμερα διοργανώσει ή συμμετάσχει σε μία εκδήλωση που αφορά τη  συνέχιση αυτής της Πατρίδας με το 1821, μία αντίδραση στο πεζοδρόμιο  για το θέμα της Ισλαμοποίησης, μία αντίδραση που αφορά στους αγρότες και  στους ανέργους όταν ξεσηκώθηκαν, και έχει ξεκινήσει περιοδείες στην  Ελλάδα μετά από προσκλήσεις ανθρώπων που μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες  και προτάσεις χρόνια τώρα.
 
Θέλουμε  να συνενώσουμε κινήματα και πολιτικές πρωτοβουλίες. Πρέπει το λόγο να  τον κάνουμε πράξη. Εγώ όμως δεν είδα όταν κάναμε το κάλεσμα για τον  Πειραιά, πολύ κόσμο από εδώ. Δύο τινά συμβαίνουν, είτε δεν  παρακολουθείτε τα μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας όλων των φορέων του  χώρου, διότι εμείς την ανακοίνωση την είχαμε ένα μήνα πριν, είτε το  μάθατε και δεν ήρθατε, συνεπώς διαφωνείτε. Άρα να ένας λόγος για τον  οποίο αυτό που γίνεται σήμερα δεν έχει νόημα. Διότι όταν εμείς πήγαμε  στο πεζοδρόμιο και μας κυνήγησαν τα ματ θα μπορούσαμε αντί 200 να  είμαστε 500.
 
Είναι  απλό, όπως όλα που αφορούν στην πολιτική εμφάνιση της Ελλάδας τα  τελευταία χρόνια και τα αποτελέσματα που βιώνει ο ελληνικός λαός, το  πρόβλημα έγκειται στη διάσταση μεταξύ λόγων και πράξεων. Παίρνουν τις  εκλογές με συνθήματα και πολιτικές που βρίσκουν αντιστοίχιση στο λαό,  στους ψηφοφόρους και την επόμενη ακριβώς ώρα της εκλογής τους πράττουν  όπως έπρατταν μέχρι τότε, χωρίς καμία διαφορά. Το βλέπουμε περίτρανα,  κατάλυση του συντάγματος, χωρίς να ανοίξει μύτη και χωρίς αντίδραση. Τι  κάνουμε λοιπόν τώρα; Πρέπει να περιμένουμε να μας έρθουν οι νέοι, που  σπανίζουν σ΄αυτές τις συγκεντρώσεις; Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η  διαιώνιση του έθνους, του κράτους, του ελληνικού λαού. Αφού λοιπόν οι  νέοι δεν έρχονται, γιατί δεν τους πείθουμε να έρθουν; Γιατί οι δήθεν  πατριώτες είναι πολύ χειρότεροι από τους αντιπατριώτες, διότι τους  απέναντι τους ξέρεις, τους δήθεν πατριώτες που θα φέρουν την αλλαγή δεν  τους ξέρεις; Διότι μπορεί να είναι συνεχώς αυτοί που δεν αφήνουν να  ενωθεί ο πατριωτικός χώρος. Προτείνουμε συμφωνία στην πράξη, ιδεολογικές  αρχές ξεκάθαρες, αυτές οι ιδέες και οι αρχές που έρχονται από το  παρελθόν και το αέναο μέλλον των Ελλήνων είναι μπροστά. Ας μετρηθούμε  κάποια στιγμή ποιοι πιστεύουμε στην εκκλησία του Δήμου, ποιοι στο Χριστό  και ποιοι στην Ελληνική Σημαία στην Πράξη».
 
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των διεργασιών για την ανάδειξη της 7μελούς Επιτροπής του 2ου Συνεδρίου Συσπείρωσης των Πατριωτικών Κινημάτων ήτοι:
 
Ιωάννης Μαλταμπές, Πατριωτικός Σύνδεσμος, Πρόεδρος
 
Ευάγγελος Μπάρκας, Πανελλήνιος Εθνεγερσία
 
Γεώργιος Κόκκας, Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
 
Ανδρικόπουλος, ΛΕΥΚΟ
 
Ελευθέριος Μακριδόπουλος, Πανελλήνιος Σύλλογος Ελλήνων Έρευνα
 
Βασίλης Σπύρου, Κίνημα Ελλήνων Επαναστατών
 
Νικόλαος Χαρωνιτάκης, Ελληνικό Κίνημα Πέντε Αστέρων
 
ο  κ. Μαλταμπές ανέφερε «Πρότασή μου είναι η πρώτη επιτροπή να συνεχίσει  να υφίσταται για να μεταδίδει συνεχώς την εμπειρία, διότι επτά πρόσωπα  που έχουν μία δυναμική όταν έρχονται σε συνέχεια μίας προηγούμενης  επταμελούς επιτροπής, θεωρώ ότι 14 προσωπικότητες μπορούν και να  συνεννοηθούν και να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα».
 Ο  κ. Περικλής Δανόπουλος ως απερχόμενος Πρόεδρος της εν λόγω πρωτοβουλίας  ανέφερε «Πρόεδρε σε συγχαίρω, θα είμαστε δίπλα σου και σου δίνω ευχή  και κατάρα, την επόμενη μάζωξη που θα διοργανώσουμε και θα είσαι εσύ  υπεύθυνος, δεν θα είναι μία μάζωξη που απλά θα χειροκροτούμε, αλλά που θα ανακοινώσεις τη σύγκλιση θέσεων 100 συλλογικοτήτων».
Επιστροφή στο περιεχόμενο