Μετάβαση στο περιεχόμενο
Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη για την αντιμετώπιση της Συμφωνίας των Πρεσπών
 
Αθήνα, 21 - 23 Οκτωβρίου 2018
Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη για την αντιμετώπιση
της Συμφωνίας των Πρεσπών (Παλαιά Βουλή)

Aπό  τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή, Α’  Εθνικής Συνδιάσκεψης για την αντιμετώπιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, με  σκοπό την ένωση των Παμμακεδονικών οργανώσεων, ώστε να καταπέσει η  προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.

Στην Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη ο  Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου, κ. Ιωάννης Μαλταμπές ως  εξουσιοδοτημένο μέλος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας,  πρότεινε στο  Σώμα των αντιπροσώπων και των μελών ένα συνολικό εθνικό σχέδιο δράσης  βασισμένο σε ενιαίο σχέδιο και εθνική στρατηγική.

Κυρίες & Κύριοι
Επιτρέψτε  μου μετά την ανάγνωση του γενικού προγράμματος της Α’ Εθνικής  Συνδιάσκεψης να δώσουμε εκ μέρους του Φορέα Διοργάνωσης που είναι η  Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, κάποια ουσιαστικά σημεία αυτής της  πρωτοβουλίας και τούτης της προσπάθειας παρουσιάζοντάς σας ένα εθνικό  σχέδιο δράσης και ανάληψης πρωτοβουλιών.
Θα σας ξετυλίξω σε  αδρές γραμμές κάποιες από τις δράσεις και πρωτοβουλίες που σχεδιάζουμε  να αναληφθούν με αυτή την εθνικών διαστάσεων πρωτοβουλία μας. Πριν  προχωρήσω θα πω μόνο δυο λόγια για την Παμμακεδονική Συνομοσπονδία.

Ιδρύθηκε  το 2001. Έχει ως μέλη της τέσσερις ομοσπονδίες και αυτές με την σειρά  τους 10αδες ιστορικούς συλλόγους μέλη. Δεν θα σας κουράσω. Υπάρχουν όλα  τα στοιχεία στην ιστοσελίδα της Παμμακεδονικής Συνοσμοσπονδίας, ώστε να  κερδίσουμε χρόνο για να δουλέψουμε μέσα σε αυτή την Συνδιάσκεψη που  έχουμε συγκαλέσει.
Πάμε λοιπόν στις βασικές μας σκέψεις και  δράσεις που έχουν σχεδιασθεί από μια μεγάλη ομάδα Προσωπικοτήτων την  οποία συναποτελούν Πανεπιστημιακοί, Νομικοί, Ακαδημαϊκοί, και άλλα  επίλεκτα μέλη της Κοινωνίας μας.

Είπα πρωτύτερα  ότι δεν είναι αυτοσκοπός η εκλογή ενός οργάνου που θα επιμελείται και  θα σχεδιάζει μια γενική εθνική στρατηγική για όλα τα εθνικά ζητήματα,  όπως θα ακούσετε από τον Πρόεδρό μας κ. Ιωάννη Αθανασιάδη.
Θα  το επιχειρήσουμε. Μακάρι να το πετύχουμε. Αν όχι πάλι καλώς. Δεν θα  διχάσουμε εμείς τον Ελληνικό λαό ούτε θα διαχωρίσουμε σε ομάδες και  ομαδούλες τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό. Εκείνο τον Λαό που λοιδορήθηκε,  επειδή συμμετείχε με πάθος και απλότητα σε όλα τα εθνικά συλλαλητήρια  και τις κινητοποιήσεις των Παμμακεδονικών Οργανώσεων αλλά και κάθε άλλης  πρωτοβουλίας που αγωνίζεται για την διάσωση της Μακεδονίας μας.
Υπάρχει σχέδιο και στρατηγική επομένως και ένα μέρος θα προσπαθήσω να παρουσιάσω συνοπτικά.

Τι θα κάνουμε εδώ λοιπόν;

• Θα προσπαθήσουμε αυτή την πρώτη ημέρα να συγκροτηθεί σε ανώτατο εκλεκτορικό σώμα.
•  Το δεύτερο βήμα είναι μέσα από αυτό το ανώτατο Σώμα, αυτή η Γενική  Συνέλευση, να προχωρήσει στην νομιμοποίηση, μέσω της βοήθειας των  νομικών, των φίλων και των προσωπικοτήτων που συνδράμουν σε αυτή την  εθνική προσπάθεια.
• Ένα σχέδιο που θα εκτυλίσσεται παράλληλα με τις άλλες εθνικές δράσεις των άλλων Παμμακεδονικών Οργανώσεων σε όλο τον κόσμο.
•  Η δική μας συμβολή σε αυτό τον αγώνα είναι αυτό το ολοκληρωμένο σχέδιο.  Παράλληλα θα εξακολουθούμε να συμμετέχουμε σε κάθε λελογισμένη εθνική  και νομική και με στόχο προσπάθεια.
• Υπάρχει ένας ολόκληρος  σχεδιασμός που έχουμε κάνει από κοινού με ανθρώπους που ούτε καν  επιθυμούν ή επιδιώκουν οποιαδήποτε προβολή ή δημοσιότητα. Απλώς  εργάζονται. Άοκνα. Αθόρυβα. Ως απλοί στρατιώτες. Σε αυτό το σχεδιασμό  υπάρχει ψυχή.
Υπάρχει ένας ενιαίος ιθύνων νους. Αυτός ο ιθύνων  νούς είμαστε όλοι εμείς εδώ μέσα και όλοι εκείνοι που βρίσκονται  αθόρυβα και βοηθούν μαζί μας με στόχο σε πρώτη φάση την ακύρωση με κάθε  νόμιμο τρόπο της Συμφωνίας των Πρεσπών.
• Το επόμενο παράλληλο  βήμα ξεκινά από αύριο με όσα θα ανακοινωθούν κατ΄ αρχήν από την ομάδα  των νομικών μας με μια σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα εντός και εκτός  Ελλάδος.
• Εν συνεχεία θα προβούμε στον σχηματισμό μιας  επιτροπής προσωπικοτήτων αποτελούμενη από νομικούς πανεπιστημιακούς και  άλλα πρόσωπα πέραν και πάσης αμφιβολίας κύρους με βασικό κριτήριο την  διάθεση για να εργαστούν. Αθόρυβα. Χωρίς τυμπανοκρουσίες.
•  Αυτή η ομάδα προσωπικοτήτων που εδώ μαζί θα την συγκροτήσουμε θα  επιφορτισθεί και θα εξουσιοδοτηθεί από αυτό εδώ το σώμα και ειδικώς από  την Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, που ανέλαβε τούτη την Πρωτοβουλία, να  πάρει τα ψηφίσματά μας, τις ανακοινώσεις και τις αποφάσεις μας και να  τις διαχύσουν με κάθε νόμιμο αλλά και επίσημο τρόπο στην Ευρώπη με τις  ανάλογες δράσεις σε κάθε επίσημο ή δυνατόν όργανο της Ευρώπης. Ευρωπαϊκή  Επιτροπή. Ευρωκοινοβούλιο κτλ.
• Με επισκέψεις στις ΗΠΑ, σε  Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον, στην Γερουσία, και όπου αλλού. Μαζί με τις  Παμμακεδονικές! Όχι χωρίς αυτές. Ειδικώς την Παμμακεδονική των ΗΠΑ! του  Καναδά, της Αυστραλίας, της Ευρώπης, της Αφρικής. Αν χρειασθεί θα  επισκεφθούν και άλλες χώρες που μπορούν να επηρεάσουν προς την  κατεύθυνση της ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών.
• Παράλληλα  με αυτές τις δράσεις όπως θα ανακοινωθεί από τους νομικούς μας έχουν  ήδη σχεδιασθεί νομικές παρεμβάσεις σε κάθε επίπεδο!
•  Παρεμβάσεις που θα λάβουν και χαρακτήρα δημοψηφίσματος με ένα νόμιμο  αλλά και ουσιαστικό τρόπο. Πολλές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αύριο  κατά την διάρκεια της επιστημονικής ημερίδες την οποία στηρίζουν με  εισηγήσεις του κορυφαίοι παράγοντες μυαλά και πρόσωπα που η συμβολή τους  είναι αδιαμφισβήτητη!
• Παρεμβάσεις για τις οποίες εργάστηκαν  άοκνα και αθόρυβα νομικοί και φίλοι της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας,  με πρωτοβουλίες και δράσεις που θα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι  Έλληνες Πολίτες. Κάντε λίγο υπομονή! Θα ακούσετε. Και θα κρίνετε.
• Επίσης θα ανακοινωθούν και άλλες δράσεις με τον αυτό χαρακτήρα. Ποιον χαρακτήρα;
•  Την ακύρωση όχι μόνο της συμφωνίας των Πρεσπών. αλλά και κάθε άλλης  πράξης που επιβουλεύεται την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος μας.
•  Για εμάς αυτό που προέχει είναι η Ελλάδα! Τα ήθη! Τα έθιμα! Ο  παραδόσεις της. Η διάσωση και συνέχεια της χώρας. Η διατήρηση της  ελληνικής παιδείας.
• Μάλιστα, επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω  ένα από τα 10αδες μηνύματα που έχουμε λάβει και συνεχίζουμε να  λαμβάνουμε με την έναρξη αυτής της πρωτοβουλίας. Έχουμε λάβει αρκετά  μηνύματα και χαιρετισμούς.
Υλικό που μαζί με τα συμπεράσματα  τα ψηφίσματα και κάθε άλλο κείμενο θα συμπεριληφθεί σε ένα συλλογικό  τόμο που θα εκδοθεί με ευθύνη της Μακεδονικής Συνομοσπονδίας. Σε εύλογο  χρονικό διάστημα. Εκεί θα συμπεριληφθούν και όλες οι επιστημονικές  εισηγήσεις των πανεπιστημιακών των νομικών και ιστορικών .
•  Σας διαβάζω και με αυτό κλείνω την παρέμβαση αυτή και ενημέρωση μου το  χαιρετισμό του ΕλληνοΑμερικανού γνωστού και πετυχημένου επιχειρηματία  Χιώτη στην καταγωγή και καλού Πατριώτη Μιχάλη Χαλκιά!
• Σας  διαβάζω το λιτό και σεμνό μήνυμα του. Το επιλέξαμε συμβολικά από τα  10αδες που έχουμε λάβει και θα αναρτηθούν στην σελίδα της Παμμακεδονικής  Συνομοσπονδίας το αμέσως προσεχές διάστημα όταν ολοκληρωθεί και αυτό το  στάδιο εργασίας μας. Όλα θα συμπεριληφθούν στον ειδικό τόμο με τα  συμπεράσματα της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης.
Επιστροφή στο περιεχόμενο