Μετάβαση στο περιεχόμενο

10ο Συνεδριο του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ)

Στο  10ο Συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της  Γερμανίας προς την Ελλάδα [ΕΣΔΟΓΕ] που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή  18 Δεκεμβρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, στην Αθήνα,  παρέστησαν εκπρόσωποι του Πατριωτικού Συνδέσμου που συμμετέχουν και στην  ευρύτερη πατριωτική κίνηση «Ελεύθεροι Ενωμένοι Έλληνες».

Η  παρουσία του Πατριωτικού Συνδέσμου στο εν λόγω Συνέδριο οφείλετε σε  πρόσκληση που απεύθυνε ο κ. Δαμιανός Βασιλειάδης ιδρυτικό μέλος του  Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την  Ελλάδα, Υπεύθυνος Γερμανίας, στον Πρόεδρό μας κ. Ιωάννη Μαλταμπέ, στο  πλαίσιο μίας στενής συνεργασίας που διατηρούν για την συσπείρωση όλων  των πατριωτικών δημοκρατικών δυνάμεων με στόχο την σωτηρία του Λαού και  την Αναγέννηση της Χώρας.
Στην  ομιλία του ο κ. Δαμιανός ως υπεύθυνος Γερμανίας από μέρους του Εθνικού  Συμβουλίου ανέφερε ότι η παρουσία στην Γερμανία αρχίζει ήδη από το 1995  και έκτοτε υπήρξαν διάφορες συμμετοχές σε εκδηλώσεις, στις οποίες  πρωταγωνιστικό ρόλο με τον Μανώλη Γλέζο και άλλα μέλη του Εθνικού  Συμβουλίου έπαιξε τότε ο Βασίλης Καρκούλιας. Από το 2001 την Ευθύνη  ανέλαβε ο ίδιος.

Το Εθνικό Συμβούλιο κατάφερε, έχοντας  απέναντί του τις ελληνικές κυβερνήσεις και καμία οικονομική ενίσχυση,  χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των μελών του να δημιουργήσει ένα  Δίκτυο συμπαράστασης, κυρίως μετά το συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου στο  Ντάρμστατ της Γερμανίας το 2001, όπου είχαν λάβει μέρος όλες οι  αντιστασιακές και αντιφασιστικές οργανώσεις της Γερμανίας και πολλές  άλλες ομάδες και προσωπικότητες, που έδρασαν έκτοτε όχι μόνο στην  Γερμανία, αλλά συνέβαλαν τα μέγιστα και στην δράση του Εθνικού  Συμβουλίου στην Ελλάδα.
Το συνέδριο χαιρέτισαν  εκπρόσωποι κομμάτων ήτοι: Ιωάννης Θεωνάς Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία  Βούλτεψη Βουλευτής Ν.Δ., Κωνσταντίνος Παπαδάκης Ευρωβουλευτής ΚΚΕ,  Παναγιώτης Λαφαζάνης επικεφαλής ΛΑΕ, Νάντια Βαλαβάνη πρώην Υπουργός,  Νότης Μαριάς Ευρωβουλευτής, Μανώλης Μηλιαράκης Χριστιανική Δημοκρατία  καθώς και εκπρόσωποι των κομμάτων Πλεύση Ελευθερίας και Ένωση Κεντρώων.

Οι  προτάσεις του συνεδρίου συνοψίζονται ακολούθως:

1. Αποφασίζεται η αναγκαιότητα εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του  ΕΣΔΟΓΕ, του οποίου η επεξεργασία θα γίνει από επιτροπή που θα οριστεί  από το Συντονιστικό όργανο που θα προκύψει από το Συνέδριο.
2. Στα πλαίσια αυτά θα πρέπει επίσης να ρυθμιστεί το θέμα της συγκρότησης  Συμβουλευτικής Επιτροπής («Γερουσίας») που πρότεινε ο Πρόεδρος Μανώλης  Γλέζος Θα αποτελείται από πρεσβύτερα, δοκιμασμένα μέλη, που δεν είναι σε  θέση να παίρνουν ενεργό μέρος στις διεργασίες του Εθνικού Συμβουλίου,  αλλά η γνώση και εμπειρία τους είναι βαρύνουσα, καθώς και Επιτροπής  Δεοντολογίας.
3. Ολοκλήρωση  και θεσμοθέτηση της περιφερειακής  συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου: περιφερειακές επιτροπές, με  παρουσία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα (πρώην νομό) και σε κάθε Δήμο,  λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις σημερινές δυνάμεις.
4. Οργάνωση της δράσης μας: Ευθύνη των οργάνων που θα εκλεγούν (Συντονιστική Επιτροπή και Γραμματεία.)
5. Οργάνωση της σύνδεσης, επικοινωνίας και συνεργασίας με άλλους φορείς:
6. Σύνδεση με τις οργανώσεις του κινήματος διεκδίκησης
7. Επικοινωνία – συνεργασία με κόμματα και άλλους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.
8. Διεύρυνση της Γραμματείας  με 8 μέλη της Συντονιστικής ώστε να  συμπληρωθεί έστω τώρα από το Καταστατικό ο προβλεπόμενος αριθμός των 15   μελών.
9. Επικοινωνία με την Κυβέρνηση, την Βουλή και άλλους θεσμούς.
Επιστροφή στο περιεχόμενο