Μετάβαση στο περιεχόμενο
    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  -  Πατριωτικού Συνδέσμου  
                                                                                        
Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος στα πλαίσια της ενότητας των πατριωτικών δημοκρατικών δυνάμεων, αγωνιζόμενος σεμνά και ταπεινά επί σειρά ετών προς αυτή την κατεύθυνση και τον κοινό σκοπό, αυτόν της απελευθέρωσης της Πατρίδας μας από τα σύγχρονα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δεσμά, ανακοινώνει:
Μετά από πολύχρονες πολιτικές δραστηριότητες, επαφές και επικοινωνίες, στον πατριωτικό χώρο, καταφέραμε να φθάσουμε αισίως στην ίδρυση του Πατριωτικού Συνασπισμού, πρωτοστατώντας στο κάλεσμα του ευπατρίδη Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και στην από κοινού συμμετοχή στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.
Ο Πατριωτικός Συνασπισμός και τα κόμματα που τον αποτελούμε, συμφωνήσαμε επί της κοινής Διακήρυξης των βασικών πυλώνων, αρχών και στόχων και καλούμε όλους τους έντιμους, σοβαρούς και δημοκρατικούς πατριωτικούς φορείς, να συμμετάσχουν στην ενωτική μας προσπάθεια.
Αγωνιζόμαστε για μια ανεξάρτητη Ελλάδα απαλλαγμένη από τα ανυπόστατα μνημόνια.
Αγωνιζόμαστε για την επιστροφή του γερμανικού δανείου της κατοχής και τις πολεμικές αποζημιώσεις.
Αγωνιζόμαστε για την ακύρωση της  ψευτοσυμφωνίας με τα Σκόπια και την απελευθέρωση της κατεχόμενης Κύπρου.
Αγωνιζόμαστε για να μην γίνει πράξη ο γεωπολιτικός μας ακρωτηριασμός, διά της εθνικά μειοδοτικής συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου.
Αγωνιζόμαστε για την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας, την προστασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, την προστασία της οικογένειας και την άμεση αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, ενάντια στην ισοπέδωση και την εξαχρείωση της κοινωνίας.
Αγωνιζόμαστε για την ισονομία, την ισοπολιτεία, την αξιοκρατία, απαιτώντας ίσες ευκαιρίες για όλους τους Έλληνες, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην επιχειρηματικότητα, στην πρόνοια και πρωτίστως για μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία.
Αγωνιζόμαστε για μια υγιή παραγωγική ανάπτυξη και την ταχύτερη δυνατή ενδυνάμωση της μεσαίας τάξης που αποτελεί τον κυρίως κορμό της Ελληνικής οικονομίας.
Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος προτάσσοντας πάντοτε την ενότητα και όχι τον διαχωρισμό των Ελλήνων, την Συμμετοχική Δημοκρατία και όχι την ψευδεπίγραφη Δημοκρατία, τις πανανθρώπινες Ελληνικές οικουμενικές αξίες και όχι τον εκφυλισμό και τον αφελληνισμό, καλεί όλους τους Έλληνες που ανησυχούν για το μέλλον της πατρίδας μας, ως κοινωνούς του Ορθόδοξου Χριστιανισμού  και της Δημοκρατίας να συμπλεύσουν μαζί μας, επισημαίνοντας πως το μέλλον οικοδομείται από αυτούς που προνοούν και κοπιάζουν, μη λησμονώντας το ανθρώπινο μέτρο και τον σεβασμό στις αρετές και στα Θεία, ως απαράβατους και ιερούς κανόνες της ανθρώπινης ζωής.
Τέλος, ευγενικά καλούμε, τον δημοσιογραφικό εκείνο κόσμο που χάριν της ευκολίας ή της άγνοιας, αναπαραγάγει άκριτα, κακοπροαίρετες δημοσιεύσεις και χαρακτηρισμούς, που επιθυμούν να προσβάλουν  ή να μειώσουν τον Πατριωτικό Συνασπισμό,  κατατάσσοντας τον στα ακροδεξιά κόμματα. Κοινωνοί του Ορθόδοξου Χριστιανισμού  και της Δημοκρατίας είμαστε. Μακράν ημών οι ακρότητες και οι υπερβολές. Και ειλικρινά είστε όλοι ευπρόσδεκτοι.
  
  Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Μαλταμπές

Επιστροφή στο περιεχόμενο