Μετάβαση στο περιεχόμενο
Όταν το δικαίωμα της επιλογής βαφτίζεται ψεκασμένο….!
του Σπυρίδωνος Κουτσίδη 
Διχασμός!! Μια γνώριμη λέξη σε όλους τους Έλληνες, που ακούγεται ξανά όλο και περισσότερο το τελευταίο καιρό, χωρίζοντας τη νεοελληνική κοινωνία αυτή τη φορά σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Είναι δυστυχώς γεγονός ότι ως φυλή, έχουμε μια εγγενή τάση σε διαχωρισμούς από πολύ παλιά, η οποία μας ακολουθεί μέχρι σήμερα με πιο πρόσφατα παραδείγματα δημοτικιστές - αρχαϊστές,  βενιζελικοί -βασιλικοί, αριστεροί-δεξιοί, εργαζόμενοι δημόσιου τομέα – εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα,  κλπ. Βέβαια αυτοί οι διαχωρισμοί υποθάλπονται και ενισχύονται  από φορείς και κέντρα, που εκμεταλλευόμενοι το διχασμό μας, προωθούν τα δικά τους συμφέροντα.

 
Σήμερα λοιπόν με αφορμή την πανδημία και την κρατική εκστρατεία εμβολιασμού, έχει ξεκινήσει ένας νέος διχασμός. Αιτία του νέου κοινωνικού διαχωρισμού είναι κυρίως η δικαιολογημένη αμφιβολία επί των παρενεργειών των εμβολίων. Είναι γεγονός ότι τα εμβόλια δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένα και είναι μια λύση ανάγκης, για ευπαθής ομάδες όπως οι υπερήλικες και οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα. Όμως βλέπουμε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός επεκτάθηκε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες (και χωρίς υποκείμενα νοσήματα) ακόμη και στα παιδιά !! Παράλληλα δεχόμαστε πληροφορίες παγκοσμίως από επιστήμονες ότι τα εμβόλια έχουν σοβαρές παρενέργειες, ενώ υπάρχει διάχυτη καχυποψία ως προς τη σύνθεση τους. Μήπως τελικά είναι προσβολή στην επιστήμη της φαρμακολογίας να αποκαλούνται αυτά τα σκευάσματα εμβόλια;

 
Ένα άλλο ακόμα πιο σημαντικό δεδομένο είναι ότι έχουμε εκπαιδευτεί από το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα να αποφασίζουμε και να λειτουργούμε αποκλειστικά με το οικονομικό κριτήριο, κόστους-οφέλους, προκειμένου η κοινωνία να μας αναγνωρίζει ως «ορθολογικά άτομα» και όχι ως «ψεκασμένους». Έννοιες όπως πίστη, ηθικές αξίες, ελεύθερη βούληση, ορθολογική σκέψη με κριτήριο το εθνικό συμφέρον, κοινή λογική,  διαστρεβλώνονται ή αφορίζονται. Οποιαδήποτε παρέκκλιση από το καταναλωτικό μοντέλο σκέψης, θεωρείται ύποπτη και κατακρίνεται αμείλικτα. Στο πλαίσιο αυτό, με μια αισχρή διαστρέβλωση της αντικειμενικής πραγματικότητας, το δικαίωμα επιλογής στον εμβολιασμό καταδικάζεται και θεωρείται επικίνδυνο για το σύνολο και όσοι δεν εμβολιάζονται καταδιώκονται από το κράτος όταν:

 
  • αποδεδειγμένα οι εμβολιασμένοι και αρρωσταίνουν και μεταδίδουν τον ιό, όπως έγινε πρόσφατα σε κατασκήνωση όπου εμβολιασμένο προσωπικό μετέδωσε τον ιό σε ανεμβολίαστα παιδιά,
  • τα κρούσματα αυξάνονται ανεξάρτητα από τον αριθμό εμβολιασμένων όπως στη Μύκονο όπου το 85% είναι εμβολιασμένο αλλά επιβλήθηκε lockdown,
  • το εμβόλιο έχει παραχθεί βιαστικά, δεν υπάρχει ικανό πλήθος κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους και είναι άγνωστες οι μακροχρόνιες συνέπιες του, αφού στηρίζεται σε τεχνολογία που επιδρά στο DNA,
  • υπάρχουν σοβαρά περιστατικά και θάνατοι από εμβολιασμούς, που σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων εμβολίων ή φαρμάκων που καταγράφουν τέτοιες δραματικές παρενέργειες, αμέσως αποσύρονται από την αγορά λόγω επικινδυνότητας,
  • είναι γεγονός ότι η εθνική οικονομία καταρρέει από τα συνεχόμενα lockdown και μας “πιπιλάνε” το μυαλό ότι έρχεται παγκόσμια οικονομική ύφεση λόγω της πανδημίας, αλλά παράλληλα βλέπουμε οι πλούσιοι του πλανήτη να γίνονται πλουσιότεροι, οι φτωχοί φτωχότεροι και να αυξάνεται το δημόσιο χρέος και η οικονομική υποταγή των χωρών του Νότου στις οικονομικά ισχυρές χώρες του Βορά, (Αλήθεια κανείς δεν βρίσκει τουλάχιστον αντιφατικό ότι μεσούσης της πανδημίας, όπου ο κόσμος χάνει τις δουλειές του και μετά βίας βρίσκει τρόπο βιοπορισμού, να ανακοινώνεται πριν λίγες μέρες από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανά τον κόσμο ότι ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, μόλις έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη όλων των εποχών..! με προσωπική περιουσία 211 δις δολαρίων…! Απίστευτο και όμως αληθινό με τέτοια παγκόσμια οικονομική δυσπραγία όπως μας λένε… Προφανώς πρόκειται για ένα σύγχρονο εξ ουρανού θαύμα..!  Αν και κάποιοι ψεκασμένοι άκουσα ότι ψιθυρίζουν κάτι για εκμετάλλευση και ασυδοσία που δεν έχει όρια..!)

       
Μετά από όλα αυτά, είναι κατ’ ελάχιστον αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να επιλέξει ελεύθερα χωρίς καταναγκασμούς ή απειλές αν θέλει να γίνει πειραματόζωο ή όχι.

 
Για να μη μακρηγορούμε, όλοι καταλαβαίνουμε ότι το θέμα είναι πολιτικό και όχι υγειονομικό. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και όλη η μονοκομματική βουλή, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να επικαλεστούν το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων, διατείνονται ότι ο εμβολιασμός είναι εθνικό καθήκον. Η περίπτωση του εμβολιασμού όμως σίγουρα δεν είναι εθνικό καθήκον αλλά παγκόσμιο, αφού δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά μια παγκόσμια εκστρατεία υποταγής των πολιτών του πλανήτη σε αποφάσεις διακρατικών κέντρων εξουσίας.

 
Με αυτό τον τρόπο το παγκόσμιο υγειονομικό πείραμα του εμβολιασμού μετατρέπεται σε ένα παγκόσμιο πολιτικό πείραμα πειθάρχησης σε αποφάσεις που περιορίζουν την ελευθερία των πολιτών και τα εθνικά συμφέροντα των χωρών. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά αυτή η λυσσαλέα επίθεση των κυβερνήσεων κατά όποιου αμφισβητεί το «θαυματουργό» και «σωτήριο» εμβόλιο, όταν αποδεδειγμένα όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικό αλλά ακόμα χειρότερα είναι και επικίνδυνο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ειρωνεία από το γεγονός ότι την εκστρατεία εμβολιασμού την βάφτισαν «Επιχείρηση Ελευθερία» όταν ο στόχος της είναι ακριβώς ο αντίθετος, ο περιορισμός των δικαιωμάτων και της ελευθερίας. Σήμερα υποταγή στον εμβολιασμό, αύριο υποταγή ιδεών, μεθαύριο υποταγή συνειδήσεων και δεν υπάρχει τέλος.

 
Ευτυχώς οι πρόσφατες πολυπληθείς συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας με σύνθημα το δικαίωμα στην ελευθερία της επιλογής, δίνουν μια ελπίδα στο λαό, ενώ στη κυβέρνηση και στα άλλα κόμματα ένα ηχηρό μήνυμα ότι γνωρίζουμε τι κάνουν και κατά πόσο «εθνικός», «καλοκάγαθος» και «ανιδιοτελής» είναι ο στόχος τους. Η μονοκομματική βουλή και η αυταρχική δημοκρατία που ζούμε, δεν έχει άλλη επιλογή από το να βαφτίσει «παλαβούς και ψεκασμένους» όσους απαιτούν ελευθερία.

 
Πράγματι η κυβέρνηση έχει δίκιο σε ένα πράγμα: Υπάρχει εθνικό καθήκον! Όχι όμως του εμβολιασμού!
 
Όλοι έχουμε το πατριωτικό καθήκον να αντιδράσουμε και να αντισταθούμε σε όποιον θέλει με τη βία να καταργήσει την ελευθερία, το δικαίωμα στην επιλογή και στην υποχρέωση που έχουμε στις μελλοντικές γενιές, να τους παραδώσουμε μια πατρίδα Ελληνική και Ορθόδοξη και όχι μια παγκοσμιοποιημένη σούπα. Πληροφόρηση και αφύπνιση των Ελλήνων χρειαζόμαστε, για εθνική ενότητα και λήψη ορθολογικών αποφάσεων που δεν θίγουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα!

 
Καλύτερα ψεκασμένοι και ελεύθεροι παρά πειραματόζωα σε σκευάσματα και άβουλα πειθαρχημένα γρανάζια στη παγκόσμια μηχανή του χρήματος!
 
 
Σπυρίδων Κουτσίδης
Επιστροφή στο περιεχόμενο