Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ελεύθεροι Ενωμένοι Έλληνες στην Πάτρα
Κάλεσμα οριζόντιας συστράτευσης με στόχο την δημιουργία Πατριωτικού  Κινήματος για την σωτηρία του Λαού και την Αναγέννηση της Χώρας  απηύθυναν οι Γιάννης Μαλταμπές πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής. των  “Ελεύθερων Ενωμένων Ελλήνων και τα μέλη της Γιάννης Παρασκευουλάκος,  Μαργαρίτα Στεφανή και Πέτρος Ανδρικόπουλος σε εκδήλωση που διοργανώθηκε  την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 στο ξενοδοχείο “Βυζαντινό” στην Πάτρα από  πατριωτικές ομάδες και άλλους, ανησυχούντες για τα πολιτικά πράγματα της  χώρας, πολίτες της Πατρινής κοινωνίας.

Κοινή υπήρξε η  διαπίστωση για την ανάγκη αντιμετώπισης της ολομέτωπης επίθεσης που  δέχεται ο Ελληνικός λαός και συνολικά ο Ελληνισμός. H διαπίστωση επίσης  ότι το εγχείρημα αυτό δεν μπορεί να ανατεθεί στο σαθρό και σε αποσύνθεση  πολιτικό σύστημα της χώρας, ούτε στα εκτός κοινοβουλίου αρχηγοκεντρικά  και συγκεντρωτικά αναχώματα και αναπαράγωγά του που διαγκωνίζονται για  μερίδιο στη νομή της εξουσίας.

Στην ομιλία του ο κ.  Ανδρικόπουλος αναφέρθηκε στην παρωχημένη πολιτική συνταγή των κομματικών  σκευασμάτων, σύμφωνα με την οποία : Ο Αρχηγός ιδρύει το κόμμα, το οποίο  ο λαός ψηφίζει και στη συνεχεία ο αρχηγός το διαπραγματεύεται μαζί με  τους ψηφοφόρους του με τα εξωγχώρια κέντρα και το εγχώριο σύστημα  εξουσίας με αντάλλαγμα μερίδιο νομής και την πολιτική του καρριέρα.  “Αυτή”, όπως χαρακτηριστικά είπε, “είναι μία τακτική που μαζί και με  άλλες παθογένειες οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα και επομένως δεν πρέπει  να επαναληφθεί”.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Π.  Ανδρικόπουλος. “Η πρόταση για την οποία συζητάμε είναι η δημιουργία  οριζόντιου κινήματος της ίδιας της κοινωνίας για την ανόρθωση και την  εξέλιξή της και όχι κάποιου κόμματος αρχηγικής δομής και πυραμιδικής η  ακτινωτής οργάνωσης “.

Ο κ. Μαλταμπές επιπροσθέτως απέδωσε την  αιτία των αποτελεσμάτων που ζούμε σήμερα στο γεγονός ότι “Η Ελλάδα  μέχρι σήμερα δεν έχει κυβερνηθεί από Έλληνες που πιστεύουν στον  Ελληνισμό”, ενώ ο κ. Παρασκευουλάκος παρουσίασε με τρόπο ανάγλυφο τις  επαπειλούμενες δυσμενέστατες για την Ελληνική Κοινωνία και Οικονομία  εξελίξεις.

Κλείνοντας κάλεσαν τους φορείς και τους πολίτες της  Πατρινής Κοινωνίας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα, δημιουργώντας το δικό  τους όπως ο κ. Μαλταμπές τους παρότρυνε κοινωνικό-πολιτικό κύτταρο, ώστε  να καθιερώσουν την μεταξύ τους, αλλά και με τα ανά την επικράτεια  ανάλογα κύτταρα επικοινωνία. Τα παριστάμενα στην εκδήλωση επίλεκτα μέλη  της Αχαϊκής Κοινωνίας, ανταποκρινόμενα σε αυτήν την παρότρυνση, ανέλαβαν  να συγκαλέσουν μία διευρυνμένη επόμενη και για τα περαιτέρω συνάντησή  τους.
Επιστροφή στο περιεχόμενο