Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ελληνο-ορθοδοξία και Δημοκρατία
          
 “Ελληνοορθοδοξία και Δημοκρατία είναι οι μόνοι βασικοί πυλώνες για την  θεμελίωση ενός σύγχρονου και κυρίως αληθινού Πατριωτικού Κινήματος  στην πράξη”.

Αναλύοντας  τους δύο ως άνω βασικούς άξονες πάνω στους οποίους μπορεί να στηριχθεί  και να σχεδιαστεί η πολιτική ενός κινήματος σωτηρίας της Πατρίδας μας,  αναφέρθηκε ο κ. Ιωάννης Μαλταμπές στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο  Πολιτικός Φορέας ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 στο  Πολιτιστικό Κέντρο Μετέωρα στην Πολίχνη, όπου εκπροσωπούσε, ως μέλος,  την Προσωρινή Εκτελεστική Γραμματεία του Πατριωτικού Κινήματος Αττικής  καθώς και ως Πρόεδρος, τον Πατριωτικό Σύνδεσμο.

Στην  ομιλία του επεσήμανε την αναγκαιότητα ύπαρξης κοινών χαρακτηριστικών  όλων όσων,  συλλογικοτήτων ή ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, θέλουν να  ενωθούν και να συνεργαστούν ισότιμα κάτω από την ομπρέλα του Πατριωτικού  Κινήματος. Συγκεκριμένα ανέφερε “Εάν αυτοί που θέλουν να ενωθούν, που  είναι στην διαδικασία ενότητας, δεν έχουν κοινή θεώρηση όσον αφορά στο  τι εννοούμε πατρίδα και ελληνισμός δεν έχει νόημα να παλεύουμε”.

“Τι  σημαίνει πατρίδα και ελληνισμός” είπε "είναι κάτι που αναφέρεται στις  πηγές της Ελληνικής Γραμματείας τα τελευταία 3000 χρόνια και δεν το  διαπραγματευόμαστε με οποιονδήποτε, οπουδήποτε, όσες φορές κι αν  προσπαθήσει ο αντίπαλος, που είναι ο δήθεν πατριωτισμός, να μας  παρασύρει αλλού, εκτός από την απελευθέρωση  της παρτίδας, του έθνους  και του λαού που είναι το μόνο ζητούμενο. Όσες από τις δυνάμεις, δεν  αποδέχονται την Ελληνοορθοδοξία που σημαίνει Δημοκρατία και Ελευθερία  δεν έχουν θέση κοντά μας. Εμείς θα πρέπει να επιλέξουμε με ποιούς θα  πάμε.”

Κλείνοντας τόνισε ότι οι  Ελληνίδες και οι Έλληνες που συμμετέχουν στην διαχρονική γνώση, στο τι  σημαίνει η έννοια και τι είναι η δική μας πατρίδα και θέλουν να πείσουν  την κοινωνία που υποφέρει, ότι υπάρχει ένα πολιτικό εγχείρημα που  βασίζεται στην Ελληνοορθοδοξία και την Δημοκρατία θα πρέπει να έρθουν να  αναλάβουν ενεργό ρόλο, ώστε να πείσουμε ότι υπάρχει δυναμική και  ελπίδα.
Επιστροφή στο περιεχόμενο