Μετάβαση στο περιεχόμενο
Την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Άνδρο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του  Πατριωτικού Συνδέσμου κ. Ιωάννης Μαλταμπές το διήμερο 8 και 9 Μαρτίου  2016. Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 παρέστη στη συνάντηση παραγωγών  οπωροκηπευτικών από το Μακροτάνταλο που ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτριος  Λοτσάρης διοργάνωσε στο Γαύριο στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη  διασύνδεση της ανδριώτικης αγροτικής παραγωγής με τα μεγάλα ξενοδοχεία  του νησιού.

Εκεί ως προκάτοχος, συνεχάρη τον κ. Λοτσάρη  επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος προσπαθούσε ως Έπαρχος να περάσει στη  συνείδηση των Ανδριωτών ότι η παραγωγή, ο πρωτογενής τομέας εάν  αξιοποιηθεί μπορεί να είναι η κύρια πλουτοπαραγωγική πηγή του νησιού  καθώς και να λειτουργεί ως συγκριτικό πλεονέκτημα γαστρονομίας για όλες  τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού.

Την Τετάρτη  συναντήθηκε με πολλούς πολίτες που είχαν την ευλογία να παραστούν στην  πρώτη μετά από δεκαετίες λειτουργία στους κατερειπωμένους Αγ. Σαράντα,  στην ψηλότερη κορφή της Άνδρου, όπου ο ίδιος πριν λίγους μήνες ανέδειξε  το πρόβλημα με τους επίδοξους καταπατητές των εκεί δημοσίων εκτάσεων και  ανάγκασε αυτούς να αποσύρουν τα συρματοπλέγματα με τα οποία είχαν  αποκλείσει την οδική πρόσβαρη στην παλαιοχριστιανική εκκλησία και  απειλούσαν με ύβρεις και όπλα τους πιστούς που ήθελαν να προσκυνήσουν,  έστω στα ερείπια που είχαν από χρόνια μετατρέψει σε στάβλους.

Όμως  πλέον η τοπική εκκλησία, πιστοί και χριστιανοί έκαναν έναρξη στις  εργασίες αποκατάστασης και οι πρώτες αποκαλύψεις στα θεμέλια έκαναν την  αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία επιτέλους να ενδιαφερθεί. Όλοι οι  παριστάμενοι ιερείς και οι πιστοί έκαναν έναρξη μιας αέναης  επανασύνδεσης με την ιστορία του τόπου στην βάση της πίστης στον Θεό.  ¨Έτσι πλέον τα σχεδία κάποιων να γεμίσουν το κεντρικό βουνό του νησιού  με ανεμογεννήτριες έπεσαν για πάντα στο κενό. Συγχαρητήρια σε αυτούς που  κόντρα στους ασεβείς καιρούς και άτομα, έβαλαν τα χέρια και την πίστη  τους για αυτήν την μεγάλη τοπική νίκη της Ελληνοορθοδοξίας.
Επιστροφή στο περιεχόμενο