Μετάβαση στο περιεχόμενο
Εθνική Παλιγγενεσία
του Ανδρέα Μακρογκίκα
Την 25η Μαρτίου τιμάται η Έγερση των Ελλήνων κατά των Οθωμανών και η Παναγία. Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία! Έννοιες άρρητα συνδεδεμένες, το πιστοποιούν οι ίδιοι οι αγωνιστές, «όσοι πιστεύουσι εις Χριστόν, εισιν Έλληνες», στην Α’ Επαναστατική σύναξη, στην Επίδαυρο.

Είναι το αλησμόνητο μνημόσυνο για τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά που πρόσφεραν την ζωή, την σωματική και ψυχική ακεραιότητά τους, ώστε το γένος των Ελλήνων να αποκτήσει κρατική οντότητα. Οι γνωστοί και άγνωστοι Έλληνες «υπερρεαλιστές» που απελευθέρωσαν μέρος της πατρίδας, αγνοώντας τους «λογικούς» που με κριτήριο τον φόβο καλλιεργούσαν τον ραγιαδισμό. Αυτούς που αναζητούσαν τον εχθρό και δεν υπολόγιζαν την αριθμητική υπεροχή του.

Επανάσταση που δεν ολοκληρώθηκε, την εμπόδισαν εμφύλιοι, διαφθορά και αποκοπή από την διαχρονικότητα του Ελληνισμού. Κακοδαιμονίες που στοιχειώνουν το σύγχρονο Ελληνικό κράτος.

Η 200η επέτειος προσφέρεται για την ολοκλήρωση του οράματος των αγωνιστών του ’21. Η επιστροφή στις ρίζες ως πηγή έμπνευσης και αισιόδοξης πλεύσης στο μέλλον.
Επιστροφή στο περιεχόμενο