Μετάβαση στο περιεχόμενο
Πατριωτικός Σύνδεσμος - Εθνικό Μέτωπο - Λιοντάρια Συνέργεια για την Ελλάδα
Ευρωεκλογές 2019
Σε μία περίοδο έντονων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και αλλαγής των συσχετισμών των δυνάμεων, η εφαρμογή ανεξάρτητης οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής, στο πλαίσιο μίας ισότιμης συνεργασίας των χωρών της Ευρώπης αποτελεί κυρίαρχο πρόταγμά μας για την δημιουργία της Ευρώπης των ισχυρών εθνών κρατών στη βάση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας τους. Η διαδικασία αποχώρησης της Βρετάνιας «Brexit» από την Ε.Ε. δείχνει ότι το ευρωσύστημα δεν μπορεί πλέον να μεταρρυθμιστεί, απεναντίας πρέπει να ανατραπεί και να επαναθεμελιωθεί, με απεγκλωβισμό των χωρών και αναζήτηση κατάλληλων μορφών επωφελούς συνεργασίας.

Οι δραματικές εμπειρίες από την εφαρμογή των μνημονίων, τα αδιέξοδα της ευρωζώνης ως απόρροια της εξαρχής σαθρής οικοδόμησης της Ο.Ν.Ε. χωρίς ενιαία οικονομική πολιτική των κρατών που συμμετέχουν, με την χρήση του ίδιου ακριβού νομίσματος «ευρώ» από τις οικονομικά ισχυρές και αδύναμες χώρες, έχουν διαμορφώσει ένα νεοφιλελεύθερο «φρούριο» που δεν απηχεί τις προσδοκίες και τα οράματα των ευρωπαϊκών λαών, αλλά πλήττει καίρια τα συμφέροντά τους και πάνω απ΄όλα την εθνική και λαϊκή κυριαρχία τους.

Κυρίαρχη αντίθεση για την Ελλάδα είναι η νέα τάξη πραγμάτων, δηλαδή η διάλυση του έθνους – κράτους, η αποχριστιανοποίηση, η οικονομική και διοικητική κατοχή των ξένων κέντρων εξουσίας. Στόχος μας είναι η ανάκτηση της εθνικής – λαϊκής κυριαρχίας, η διάσωση και ανάδειξη του εξελισσόμενου, αλλά ακλόνητου στις πνευματικές αξίες Ελληνορθόδοξου προτύπου ζωής και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Για να βοηθήσουμε την πατρίδας μας, πρέπει να εργαστούμε σκληρά, να απορρίψουμε την λογική του «εγώ», να επιλέξουμε το «εμείς». Να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα ευθύνης, ενάντια στην διαφθορά, στην διαπλοκή, στην αναξιοκρατία, στην ουδετεροποίηση (ουδέτερο φύλο, ουδετερόθρησκο κράτος) που οδηγεί στον εκμηδενισμό και διάλυση των πάντων, της ίδια της φύσης του ανθρώπου και της δημιουργίας, που με διάφορες πολιτικές ακόμα και με αναθεώρηση του Συντάγματος προσπαθούν να μας επιβάλλουν.

Να αναδείξουμε τα γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτιστικά και πνευματικά μας πλεονεκτήματα. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε!!! Για να βοηθήσουμε την πατρίδα μας πρέπει να αλλάξουμε πολλά. Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος ανταποκρινόμενος στην ανάγκη των καιρών ανακοινώνει την συμπόρευσή του με το Εθνικό Μέτωπο και τα Λιοντάρια Συνέργεια για την Ελλάδα, στην πορεία για τις Ευρωεκλογές για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας για την Πατρίδα και την Ορθοδοξία. Η κοινή πρωτοβουλία μας είναι εξόχως πολιτική και ισότιμα ενωτική στο πλαίσιο σύμπραξης των πατριωτικών δυνάμεων. Όλοι μαζί μπορούμε!!!
Ιωάννης Μαλταμπές
Πρόεδρος Πατριωτικού ΣυνδέσμουΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
   1. Αρμενιάκου – Συμεωνίδου Μαριάνθη
   2. Βεργιάννης Γεώργιος
   3. Βορδόχειλας Ιωάννης,
   4. Γκιόκα – Τσούνη Βασιλική (Βάνα),
   5. Γραμματοπούλου Ζωή
   6. Δερμάνη Ευφροσύνη
   7. Δημητρουλάκης Γεώργιος
   8. Ζαφειρόπουλος Δημήτριος
   9. Θεοδοσίου Αναστασία
   10. Κοκκινιώτης Θεόδωρος
   11. Λάμπος Γεώργιος
   12. Λυμούρης Γεώργιος
   13. Μανιατάκη Αθανασία
   14. Μαρκούτσης Άγγελος
   15. Μοντεσάντου  Θεοδώρα (Ντόρα)
   16. Μουταφτσή Αρίστη
   17. Νυκταράκη Ελένη
   18. Ξάνθος Σταύρος
   19. Πανιός Αθανάσιος
   20. Παπαγιάννης Σταύρος
   21. Παπουτσάκης Νικόλαος
   22. Πένογλου Πηνελόπη
   23. Πολλάτος Εμμανουήλ
   24. Πουλίου Ελισάβετ
   25. Σακκομήτρου Ελένη
   26. Στεφανίδου Δέσποινα
   27. Τσάκωνας  Νικόλαος
   28. Φράγκος Βασίλειος
   29. Χύτας Αλέξανδρος  

Αρμενιάκου - Συμεωνίδου Μαριάνθη
Ταξίαρχος (ε.α.), Δημοσιογράφος

Η Ταξίαρχος ε.ά. Μαριάνθη Αρμενιάκου –  Συμεωνίδου γεννήθηκε στην Καβάλα. Σύζυγος του αείμνηστου Σπύρου  Αρμενιάκου, από την Κέρκυρα, απόστρατου Υποβρυχίων και Αντιπρόεδρο  Ενώσεως Δημοσιογράφων Ευρωπαϊκού Τύπου. Από τα πρώτα κιόλας χρόνια της  εφηβικής ηλικίας δραστηριοποιήθηκε έντονα διαπρέποντας ως στέλεχος  ομάδων που σκοπό είχαν την προώθηση του ατόμου μέσα στο κοινωνικό  σύνολο, και την κοινωνική αλληλεγγύη. Το 1963 δίνει εξετάσεις ταυτόχρονα  στην Σχολή Αδελφών Νοσοκόμων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου  έρχεται πρώτη, και στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Αδελφών Νοσοκόμων,  όπου αριστεύει. Το 1967 ονομάζεται Ανθυπολοχαγός και αρχίζει να  προσφέρει στην Υπηρεσία, αλλά και στην μεγάλη αυτή κοινωνική ομάδα που  ονομάζεται «Στρατός» το μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας.

Ο  «ψυχικά άρρωστος και ο κόσμος του» γίνονται σιγά – σιγά τα βασικά της  ενδιαφέροντα. Παρακολουθεί σεμινάρια και ενημερώνεται γύρω από την  Ψυχιατρική. Το 1984 στέλνεται από την Υπηρεσία στο Δρομοκαϊτειο  Ψυχιατρείο με σκοπό να ειδικευτεί στην Ψυχιατρική Νοσηλευτική. Κατόπιν  τοποθετείται Προϊσταμένη νευρολογικής Κλινικής του 401 Γενικού  Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Η  Μαριάνθη Αρμενιάκου – Συμεωνίδου, διεκδίκησε ως υποψία Δήμαρχος το Δήμο  Καβάλας. Επίσης με την δημοσιογραφική της ιδιότητα, υπήρξε εκδότρια της  Εφημερίδας «Δημοτικό Όραμα» Καβάλας. Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων  Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπο (Ε.Δ.Ι.Π.Τ). Τακτικό Μέλος της Ένωσης  Δημοσιογράφων Ευρωπαϊκού Τύπου (Ε.Δ.Ε.Π). Μέλος του Οργανισμού για τη  Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας. Μέλος της Ένωσης Ορειβατών –  Φυσιολατρών. Μέλος στο Δ.Σ. της Εταιρείας Στρατιωτικής Ιατρικής.  Ομιλήτρια σε διαλέξεις με θέμα «Φροντίδα για την Ψυχική Υγεία του  προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων», Κεντρική Ομιλήτρια στο 14ο Παγκόσμιο  Συνέδριο «Στράτευμα και Κοινωνία» που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή  45 χωρών για πρώτη φορά στην Ελλάδα 26 – 30 Ιουνίου 2017, Ομιλήτρια στις  7 Νοεμβρίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων σε Διάλεξη με θέμα:  Φροντίδα για την ψυχική υγεία και Τι είναι ευτυχία και πώς να την  αποκτήσετε.

Επί τριάντα χρόνια  προσπαθεί με την εκάστοτε ηγεσία του στρατού και τον Υπουργό Εθνικής  Άμυνας, όπου τελικά τα κατάφερε να συσταθεί Οίκος Ευγηρίας Στρατού Ξηράς  που θα γίνει στο 414 Σ.Ν.Ε.Ν. στην Πεντέλη.


Τσάκωνας Φ. Νικόλαος
Πιλότος

Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος ανακοινώνει μια ακόμα υποψηφιότητα που εμπλουτίζει το ψηφοδέλτιο στην κρίσιμη μάχη των εκλογών της 26 Μαϊου. Πρόκειται για τον Νίκο Τσάκωνα, συνεπή αγωνιστή, με εξαιρετική σταδιοδρομία και μόνιμο παρόν στους αγώνες του πατριωτικού κινήματος. Ο Νίκος Τσάκωνας αγωνίζεται για την ολοκληρωμένη παρουσία των πατριωτών απέναντι στο διεφθαρμένο σύστημα της εξάρτησης και της χρεωκοπίας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Γεννήθηκα το 1951 και είμαι κάτοικος Κηφισιάς, Αττικής. Είμαι ex-army επαγγελματίας πιλότος ελικοπτέρων. Είμαι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, της εταιρίας Kondor αεροπορικών εφαρμογών με ελικόπτερα, με συνεχή εκτέλεση αεροπορικών έργων από το 1980 μέχρι το 1996, στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Αίγυπτο και στην Σαουδική Αραβία. Στην συνέχεια ασχολούμαι με την εκτέλεση τεχνικών δομικών έργων στο οικογενειακό τεχνικό γραφείο. Στα ενδιαφέροντά μου περιλαμβάνονται εκτός των αεροπορικών θεμάτων και όλα τα εθνικά-πατριωτικά θέματα. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι ενεργά με τα πατριωτικά κινήματα. Είμαι παντρεμένος με την Άννα Τσομεζίδου και έχουμε δύο παιδιά, την Ασημίνα-Γεωργία Τσάκωνα Διπλωματούχο Αρχιτέκτονα και το Νικόλα Τσάκωνα Υπ. Διδάκτορα ΕΜΠ.
Επιστροφή στο περιεχόμενο