Μετάβαση στο περιεχόμενο
  
ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΒΑΘΥ ΡΗΓΜΑ ΣΤΗ ΝΔ

Καραμανλής – Σαμαράς προτίμησαν το “δράμα” του Ηρώδειου, από το “δράμα” της Πειραιώς…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

  
Η Νέα Δημοκρατία ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Την Τρίτη  4 Οκτωβρίου 2022 συμπληρώθηκαν 48 χρόνια από την ίδρυσή της. Ο σημερινός Πρόεδρός της και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς να τα γιορτάσει μεταξύ συγγενών και φίλων.
Έφτασε στα γραφεία της ΝΔ συνοδευόμενος από τον νέο Γ. Γ. του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Μπρατάκο, αλλά και από τον Γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη!
Μια εκδήλωση που παρουσίασε περισσότερο δυναμικά παρά ποτέ, πως η ΝΔ είναι απόλυτα διχασμένη! Αναλύοντας παρακάτω το γιατί!
Ωστόσο, θέλοντας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει μεγαλύτερη αίγλη σε αυτήν την εκδήλωση, δημοσιοποίησε ένα βίντεο 4 και 29 λεπτών για αυτήν την επέτειο των 48 ετών από την ίδρυση του κόμματος! Προλογίζοντας ως παρακάτω:
«48 χρόνια στη σωστή πλευρά της ιστορίας. 48 χρόνια δίπλα σε κάθε πολίτη. 48 χρόνια Νέα Δημοκρατία»!
Ξεκινώντας το εν λόγω αφιερωματικό βίντεο, ακούγεται το τραγούδι – ύμνος στη ΝΔ, το οποίο έγραψε ο σπουδαίος Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Ο οποίος σε συνέντευξή του είχε πει:
«Ο παραγωγός μου, μου έριξε την ιδέα να γράψω ένα τραγούδι, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά ως ύμνος της Νέας Δημοκρατίας. Και έτσι γράφτηκε το τραγούδι Νέα Δημοκρατία. Δεν έχει τραγουδηθεί από εμένα. Το τραγούδησε ο Βίκτωρας Πολυδώρου μαζί με τη Λία Βίσση. Εγώ με κάποιους άλλους έκανα φωνητικά»!
Στην αρχή του βίντεο λοιπόν, ακούγεται το ρεφρέν του τραγουδιού, που λέει: «…μαζί θα γράψουμε λαμπρή ιστορία, ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία»!
Ακολούθως αφιερώνονται στο βίντεο αναφορές όλων των προηγούμενων Προέδρων του κόμματος, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Γεώργιο Ράλλη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Μιλτιάδη Έβερτ, τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Τέλος παρουσιάζονται αποσπασματικές αναφορές και από τον σημερινό της Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη!
Όπου ακούγεται να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης:
«…η ΝΔ είναι ανάχωμα στον κομματικό διχασμό. Είναι η σταθερή δύναμη που θα εργάζεται με συνέπεια για μια πιο ενωμένη, πιο ισχυρή, πιο αποτελεσματική, πιο αυτοδύναμη Ελλάδα… με την προσωπική μου δέσμευση, πάντα δίπλα στον πολίτη…»!

Εθνικός μειοδότης με τις “Πρέσπες 2”…

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να αποκωδικοποιούμε τον “χθεσινό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον σημερινό”!
Είναι τουλάχιστον ιεροσυλία το αφιερωματικό βίντεο για τα 48 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ, που μέχρι των ημερών στην ηγεσία του κόμματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκαλούνταν στο πολιτικό γίγνεσθαι ως κόμμα δεξιό – κεντροδεξιό και το οποίο ο σημερινός Πρόεδρος της ΝΔ το μετέτρεψε σε κόμμα ιδεολογικού αχταρμά, αφού απενεργοποίησε Βουλευτές του κόμματός του και οι περισσότεροι κατέχοντες θεσμικές θέσεις (Υπουργεία – Οργανισμοί) προέρχονται από το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ και από το διεθνιστικό “Ποτάμι”, να ξεκινάει με το τραγούδι – ύμνο στη ΝΔ, «…μαζί θα γράψουμε λαμπρή ιστορία, ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία»!
Για ποια Ελλάδα, για ποια Πατρίδα μιλάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;
Μα αυτός ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τον Ιανουάριο του 2019, δεν ισχυριζόταν στη Βουλή των Ελλήνων, πώς τον ίδιο και τη ΝΔ (του) δεν τους δεσμεύει η “Συμφωνία των Πρεσπών”, πού 153 Βουλευτές (145 Συριζαίοι και 8 αδέσποτοι, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα και πατριωτική συνείδηση) ψήφισαν παραδίδοντας την αιματοβαμμένη Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς, και κραύγαζε ότι θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμα του βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Αυτός δεν ισχυριζόταν, πως:
«Αυτό το δικαίωμα της Πατρίδας μας, αρνούμαι να το απεμπολήσω»!
Αυτός δεν μας διατυμπάνιζε σε όλους τους τόνους, πώς η “Συμφωνία των Πρεσπών” αποτελεί εθνική ήττα και εθνικό λάθος, η οποία προσβάλλει την ιστορία της Πατρίδας; Δεν κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι παραχώρησε “μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα”;
Αυτός δεν έλεγε επίσης:
«Υπογράψατε αυτόματα την πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Κάψατε τον μοχλό πίεσης και έγινε εθνικό μπούμερανγκ. Θα συμφωνούμε αυτόματα και στο κλείσιμο κάθε κεφαλαίου, επειδή αυτό ορίζει αυτό που υπογράψατε; Εφόσον εκλεγώ Πρωθυπουργός, αρνούμαι να ερμηνεύσω τη Συμφωνία με τον τρόπο αυτόν! Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και στο ύψος της ιστορίας»!
Αυτά τα βαρύγδουπα ήταν λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα οποία μετέφεραν οι Βουλευτές του σε όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως στην Μακεδονία μας, προεκλογικά! Συμμετέχοντας στις πολυπληθείς λαοσυνάξεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με όλα τα κορυφαία στελέχη της παράταξης, όπως ο Κώστας Τασούλας (σήμερα Πρόεδρος της Βουλής, Μάκης Βορίδης (σήμερα Υπουργός Εσωτερικών), Άδωνις Γεωργιάδης (σήμερα Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων), Θάνος Πλεύρης (σήμερα Υπουργός Υγείας) καθώς και άλλοι!
Αυτά τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα, πίστεψαν οι Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα οι Μακεδόνες και έδωσαν την απόλυτη αυτοδυναμία στη ΝΔ και τον έκαναν Πρωθυπουργό, μετά από δέκα χρόνια συμμαχικών κυβερνήσεων!
Σήμερα ως Πρωθυπουργός φόρεσε άλλο προσωπείο και στις 19 Ιουλίου 2022 “παρέδωσε” την Μακεδονία μας, του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου στους Σκοπιανούς, δημιουργώντας τις “Πρέσπες 2”!
Αυτήν την ημέρα με την απλόχερη παραχώρηση Μητσοτάκη της Μακεδονίας μας, άρχισαν επίσημα οι ενταξιακές συζητήσεις των Σκοπίων στην ΕΕ! Με αναγνωρισμένη “Μακεδονική” γλώσσα, η οποία θα γίνει μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Και πώς θα λέγονται αυτοί; Μακεδόνες!
Αν δεν ήταν μάλιστα το βέτο της Βουλγαρίας, από το 2019 θα είχαν τελειώσει όλα!

Εθνικός μειοδότης και στην ΑΟΖ του Αιγαίου;

Για ποια Ελλάδα, για ποια Πατρίδα μιλάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;
Όταν προχθές είχαμε νέα εθνική μειοδοσία, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιάστηκε στον ύπνο (;;;) για δεύτερη φορά, μη βλέποντας το τυράκι στην φάκα! Προχθές λοιπόν υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης και της Τουρκίας!
Αλλά ας παρακολουθήσουμε παρακάτω την εμπεριστατωμένη ανάλυση, από το πάντα έγκριτο ειδησεογραφικό πόρταλ Pronews.gr:


«Όταν υπογράφηκε το τουρκολιβυκό Μνημόνιο την ώρα που τα στρατεύματα του Χ. Χαφτάρ ήταν έξω από την Τρίπολη τον Δεκέμβριο του 2019 η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνήθηκε να άρει την αναγνώριση της Τρίπολης ως της μόνης νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης. Όσο και αν ακούγεται αδιανόητο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγνωρίζει μέχρι και σήμερα ως μόνη νόμιμη κυβέρνηση την τουρκόφιλη κυβέρνηση της Τρίπολη και όχι αυτή της Βεγγάζης! Δηλαδή, της κυβέρνηση που αναγνωρίζουν η Αίγυπτος, τα ΗΑΕ, η Ρωσία και η Ιορδανία. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναγνωρίστηκαν οι υπογραφές της κυβέρνησης της Τρίπολης με την Άγκυρα και στην πράξη, από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Λιβύη στις 6 Απριλίου 2021, όταν η κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ του Νίκου Δένδια, άνοιξαν πάλι την πρεσβεία στην Τρίπολη! Ναι, καλά διαβάσατε, όχι απλώς τους αναγνωρίζουν, αλλά άνοιξαν πάλι και την πρεσβεία! Τι είδους μήνυμα, άραγε στέλνουμε ως χώρα ακόμα και στα κράτη που θα ήθελαν να μας βοηθήσουν;
Όταν ο στρατηγός Χ. Χαφτάρ ήρθε στην Αθήνα και ζήτησε στρατιωτική βοήθεια τον Φεβρουάριο του 2020, δεν του έδωσαν “ούτε σφαίρα”! Ζήτησε όπλα, πολεμοφόδια και αν μπορούσαμε προσωπικό, έστω εθελοντές για να πάρει την Τρίπολη και να εγκαθιδρύσει φιλελληνικό καθεστώς (αυτά τα επιβεβαιώνει και ο νούμερο 2 την εποχή εκείνη σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Pronews TV, o Αρχηγός του λιβυκού Ναυτικού, ναύαρχος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) Φαράζ Αλ Μαχντάουι). Όλα αυτά ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσέφεραν άφθονη χρηματοδότηση στην Αθήνα για αγορά όπλων και πολεμοφοδίων. Αλλά και για χρηματοδότηση σώματος εθελοντών! Άρνηση σε όλα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη! Τότε ήταν που τα ΗΑΕ άλλαξαν τακτική απέναντι σε Ελλάδα και Τουρκία.
Στον ΟΗΕ η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προσέφυγε ποτέ για να καταγγείλει την συμφωνία Τρίπολης-Άγκυρας! Ποτέ! Άφησαν και πέρασε ολόκληρο το χρονικό διάστημα εντός του οποίου έπρεπε να γίνει η ένσταση και όταν πέρασε έκαναν μια ανώδυνη δήλωση την οποία κανείς δεν έλαβε υπ’  
όψιν! Ο ΟΗΕ, συνεπώς, ενέκρινε και πέρασε ως “έγκυρη και ισχύουσα” την συμφωνία για τις ΑΟΖ Τουρκίας και Λιβύης που έκλεψε την ελληνική ΑΟΖ!
Τον Αύγουστο του 2020 που βγήκε για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το τουρκικό πλοίο ερευνών Oruc Reis συνοδευόμενο από τον μισό τουρκικό Στόλο, ενώ είκοσι ημέρες, στις 21 Ιουλίου πριν έκαναν τα “λιοντάρια” στην Αθήνα κι έλεγαν ότι θα το βυθίσουν, στις 10 Αυγούστου έγιναν “γατάκια” και το άφησαν να αλωνίζει μέχρι δύο μίλια έξω από την Ρόδο και την Κρήτη, δεχόμενοι de facto την τουρκική ΑΟΖ που έκανε “κ…χαρτο” το κείμενο της “αόρατης” ΑΟΖ Ελλάδας και Αιγύπτου. Και λέμε “αόρατης” γιατί οι ΑΟΖ υπερασπίζονται όχι θεωρητικά, αλλά στο πεδίο της μάχης. Από την στιγμή που δεν υπερασπίστηκε αυτό που είχε υπογραφεί μόνο θεωρητικά υπάρχει οριοθετημένη ελληνική ΑΟΖ με την Αίγυπτο. Τυχαίο που οι Τούρκοι σταμάτησαν επί του ορίου της Αιγύπτου, αλλά “ξέσκισαν” την ελληνική περιοχή;
Υπήρχαν σαφείς πληροφορίες ότι “κάτι ψηνόταν” σε ότι αφορά την μίσθωση της λιβυκής ΑΟΖ. Κανείς δεν αντέδρασε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Υπάρχουν όμως και γεγονότα που λένε και το γιατί δεν αντέδρασε: Γιατί εταιρείες “φίλων και συγγενών” πήραν έργα στην Λιβύη από την κυβέρνηση της Τρίπολης, μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη του Απριλίου του 2021…Κάτι σάπιο, αλλά πολύ σάπιο, υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας…»!

Απέναντι στην Πατρίδα, απέναντι στην θρησκεία, απέναντι στην κοινωνία…

Εάν στα παραπάνω προσθέσουμε την άνευρη έως ύποπτη κυβερνητική αντίδραση στα τσαμπουκαλέματα του Τούρκου περί “γαλάζιας πατρίδας”, των επί της ουσίας άνευρων και ύποπτων χειρισμών στις αλυτρωτικές τούρκικες κορόνες, στην μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε Τζαμί, αλλά και πολλά άλλα γεγονότα που βλάπτουν σοβαρά την Πατρίδα και στα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι απούσα,  για ποια Ελλάδα, για ποια Πατρίδα μιλάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;
Αλλά για ποια θρησκεία μιλάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επίσης;
Για την θρησκεία με τις άθλιες κυβερνητικές αποφάσεις, που εξοβέλισαν την Πίστη των Ελλήνων, που προβλέπεται από το Σύνταγμα της χώρας, κλείνοντας τις εκκλησιές στους πιστούς, απαγορεύοντας την συμμετοχή του λαού στα Άγια Πάθη του Θεανθρώπου Χριστού, την περιφορά του Επιταφίου και την Άγια Ανάστασή Του; Ποια θρησκεία πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν απαγόρευσε ακόμη και την περιφορά των Αγίων Εικόνων της Παναγίας και των άλλων Αγίων κατά τις ημέρες των εορτών τους;       
Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίζεται, ότι η δική του ΝΔ είναι ανάχωμα στον κομματικό διχασμό!
Μα ο ίδιος δημιούργησε κομματικό διχασμό, με την υπουργοποίηση (αλλά και άλλων θεσμικών θέσεων) “απολωλότων” του “εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ” του εθνικού ολετήρα Κώστα Σημίτη και του διεθνιστή Σταύρου Θεοδωράκη, που βρήκαν πολιτική στέγη στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη!    
Ισχυρίζεται πως “με την προσωπική μου δέσμευση, πάντα δίπλα στον πολίτη”! Αυτός, που έστειλε εν μέσω υγειονομικής κρίσεως χιλιάδες υγειονομικούς σε αναστολή, υπεραπαραίτητους στο ΕΣΥ και εξακολουθεί να τους έχει σε αναστολή, όταν αποδεδειγμένα πλέον πέθαναν εκατοντάδες – χιλιάδες από λάθος κυβερνητικές αποφάσεις!
Αυτός, που δεν δίστασε να επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο στους συνταξιούχους άνω των 60 ετών επί δεν πειθάρχησαν στην φασιστική υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού!
Αυτός που δεν προστάτεψε τα ελληνικά νοικοκυριά από την γενικευμένη ακρίβεια στο “καλάθι της νοικοκυράς”, στη βενζίνη κίνησης, στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης!
Αυτός που “κατήργησε” την ελευθερία του Τύπου, αυτός που θέριεψε τα τζάκια των μεγαλοεπιχειρηματιών φίλων του!
Αυτός, που επί κυβερνήσεώς του σκάνε συνεχώς οικονομικά σκάνδαλα, τηλεφωνικές παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων!
Αυτός, αυτός, αυτός…  

Έχει τελειώσει για Καραμανλή και Σαμαρά ο Μητσοτάκης…

Αυτός ο Πρωθυπουργός κάθε ημέρα ολισθαίνει συνεχώς! Το ρήγμα στην ελληνική κοινωνία είναι πλέον τεράστιο! Ωστόσο βαθαίνει και το ρήγμα στη ΝΔ!
Οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς συνεχίζουν να ρίχνουν “μπαλοθιές” κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη! Όμοια αμφισβήτηση Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ, που δεν έχει ποτέ στα πολιτικά χρονικά συμβεί!   
Στέλνοντας νέο σαφές μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την απουσία τους από την εκδήλωση των 48 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ!
Όταν μάλιστα διαρρέεται, ότι οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί στη συνάντησή τους μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα, με επαφές και συζητήσεις με πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες!
Άλλωστε η παρουσία του Κώστα Καραμανλή στα εγκαίνια του γηπέδου της ΑΕΚ δίπλα σε Μελισσανίδη και Βαρδινογιάννη, έδωσε τροφή για πολλές σκέψεις, αφού ο πρώην Πρωθυπουργός δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες συνεχείς “εξορμήσεις”!

Προτίμησαν το “δράμα” του Ηρώδειου, από το “δράμα” της Πειραιώς…


Αλλά οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί, φρόντισαν μια ημέρα πριν να προαναγγείλουν την απουσία τους από την Μητσοτακική φιέστα στην Πειραιώς!  
Όταν παραβρέθηκαν μετά των συζύγων τους (Νατάσα Παζαΐτη και Γεωργία Κρητικού) στην μουσική βραδιά στο Ηρώδειο, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με τον εμβληματικό τίτλο   “Για τη Σμύρνη”! Μια  μεγάλη συναυλία που επιμελήθηκε ο “γαλάζιος” μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης!

Το λόγο έχει ο ελληνικός λαός…

Το ζητούμενο όμως είναι ένα! Πότε θα ξυπνήσει αυτός ο υπνωτισμένος ελληνικός λαός; Πότε θα “μαυρίσει” με την ψήφο του Τσίπρα και Μητσοτάκη; Έως πότε θα είναι εγκλωβισμένοι στις παραταξιακές ταμπέλες; Όταν ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι αριστερός και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι δεν είναι δεξιός, όχι δεν είναι κεντρώος, αλλά είναι μαθητής και χειροκροτητής του εθνικού ολετήρα Κώστα Σημίτη;
Ως πότε θα εμπιστεύεται και θα παραπλανιέται από τα Συστημικά ΜΜΕ και από τις πειραγμένες δημοσκοπήσεις αυτών των Μέσων, που διενεργούνται κατόπιν εντολής των επιχειρηματιών ιδιοκτητών αυτών των Μέσων; Όταν της Ελλάδος τα σύνορα θα είναι από τα Κύθηρα μέχρι τη Λάρισα;;
  
www.egerssi.grΚαι για να μην ξεχνιόμαστε...
16 Ιαν 2016

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΔ

Μόλις μερικές ημέρες πριν από την εσωκομματική εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία η μεγάλης κυκλοφορίας και παρεμβατικότητας εφημερία Wall Street Journal, ανακοίνωσε τον εκλεκτό των Εβραίων στη διαδοχή της κεντροδεξιάς Παράταξης. Έτσι, σε άρθρο της: «Ακτίδα Ελπίδας του Νέου Έτους για την Ελλάδα» εξηγούσε πως αυτή ήταν ο γόνος της Ιεράς Οικογένειας στην Ελλάδα, Κυριάκος Μητσοτάκης. Με τον Κυριάκο λοιπόν “θα άνοιγε η πόρτα, ώστε η ΝΔ να επανατοποθετηθεί σαν ένα μοντέρνο κεντροδεξιό κόμμα, υπέρμαχο της επιχειρηματικότητας, το οποίο θα μπορούσε να συσπειρώσει τις κεντρώες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα”.
 
Wall Street Journal
 
Όμως, ποια είναι η Wall Street Journal που προανήγγειλε την “επικράτηση” του Κυριάκου Μητσοτάκη; Μας ενημέρωσε ο εκδότης της Ελεύθερης Ώρας Γιώργος Μιχαλόπουλος σε άρθρο του την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016: “Η εφημερίδα πωλεί 1,8 εκατομμύρια αντίτυπα κάθε εργάσιμη μέρα, είναι η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα των ΗΠΑ, ενώ θεωρείται ο γκουρού των αγορών. Ανήκει στην Dow Jones & Company, Inc, μια εταιρεία της Νέας Υόρκης η οποία εκδίδει επίσης 24 άλλες εφημερίδες και τους εβδομαδιαίους οικονομικούς πίνακες του Barron μεταξύ των άλλων. Πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και εκδότης της Dow Jones είναι ο Peter Kann, ο οποίος είναι Εβραίος, ενώ όλως τυχαίως και ο αρθρογράφος (Σάιμον Νίξον) του ύμνου για τον … μεσσία της ΝΔ Κυριάκο είναι επίσης Εβραίος. Βρε κάτι συμπτώσεις για τον Κούλη!”.
 
Μαρέβα Γκραμπόφσκι
 
Η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι υπήρξε η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη (πρώην Investment Banking στην Deutsche Bank για 12 χρόνια), με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά. Γνωρίστηκαν στο Χάρβαρντ πριν από 20 χρόνια κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών τους σπουδών. Είναι Πολωνικής καταγωγής και στην κυριολεξία “έφτυσε αίμα” προκειμένου να γίνει αποδεκτή στο περιβάλλον Μητσοτάκη. Χώρισαν πριν 5 χρόνια και ως αιτία “πέρασε” από τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, τους μεγαλοσχήμονες κονδυλοφόρους, τους προπαγανδιστές δηλαδή, πως έφταιγε το “καθυστερημένο” και οπισθοδρομικό από πλευράς κοινωνικών αντιλήψεων περιβάλλον της Οικογένειας Μητσοτάκη. Έφταιγαν οι συνεχείς καυγάδες που προέρχονταν από το επιβαρυμένο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα πολλά ταξίδια στο εξωτερικό. Δεν έφταιγαν τάχατες, τα τρίτα πρόσωπα που πιθανώς μπήκαν στη διαταραγμένη ζωή τους. Γι΄ αυτό και ο Κυριάκος φρόντισε να απενοχοποιηθεί από αυτό το δογματικό περιβάλλον της οικογενειοκρατίας των Μητσοτάκηδων, ψηφίζοντας το νόμο του συμφώνου συμβίωσης ομοφύλων ζευγαριών. Άλλωστε, πως θα έδειχνε ο Κυριάκος πως είναι “προοδευτικός”.

 
Έτσι, σε αυτήν την πολιτική φάση του Κυριάκου, δηλαδή στη διεκδίκηση της Προεδρίας της ΝΔ, έπρεπε να φτιαχτεί πρώτα από όλα το οικογενειακό του προφίλ.
 
Γι΄ αυτό πρώτη από όλους “επιστρατεύθηκε” η Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Η οποία έπρεπε να αφήσει κατά μέρος την προσωπική της ζωή και τις πολλές νέες επαγγελματικές της δραστηριότητες και να “αγιοποιήσει” τον μελλοντικό Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον εν δυνάμει Πρωθυπουργό της χώρας. Βλέπετε, η μυρωδιά της Εξουσίας ενώνει και τους χειρότερους εχθρούς. Πόσο μάλλον ένα πρώην “αγαπημένο ζευγάρι”. Από τη στιγμή που πλέον, δεν υπήρχε η Μαρίκα, αλλά ούτε – και η καμένη πολιτικά – Ντόρα.
 
Ωστόσο, έπρεπε κάποιος να αναλάβει αυτή την αγιοποίηση. Επιστρατεύθηκε λοιπόν ο καταλληλότερος όλων. Ο Θέμος Αναστασιάδης. Έτσι, στο “Πρώτο Θέμα”, κάπου τον Οκτώβριο του 2015, μεταξύ των άλλων εξομολογούταν η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι: “Ο Κυριάκος φρόντιζε να έρχεται κάθε μέρα σπίτι όπου φυσικά έβλεπε τα παιδιά και έτρωγε μαζί τους και έτσι και αυτά δεν νομίζω να είχαν καταλάβει και πάρα πολλά. Πολύς κόσμος με ρωτούσε γιατί χωρίσαμε αφού ήμασταν τόσο τέλειο ζευγάρι, τόσο τέλεια οικογένεια;”.
 
Ακολούθως, την σκυτάλη πήραν και άλλα Μέσα Μαζικού Ευνουχισμού της λογικής των Ελλήνων (πχ. Τατιάνα Στεφανίδου), στη διαμόρφωση του καλού οικογενειάρχη, του μικροαστού οικογενειάρχη, του οικογενειάρχη που θέλει όλη η ελληνική Κοινωνία.
 
Στη συνέχεια θα αναλάμβαναν “άλλοι” περισσότερο “επιστήμονες” την ανόρθωση του πολιτικού προφίλ του Κυριάκου…
 
Το παιχνίδι ήταν σικέ

 
Στη διεκδίκηση της προεδρίας στη Νέα Δημοκρατία, διεκδικητής ήταν και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Σαμαρικός Άδωνις Γεωργιάδης. Και πως μπορούσε να μην είναι Σαμαρικός, όταν ο Αντώνης άνοιξε ορθάνοικτα τις αγκάλες του και “περιέθαλψε” με στοργή το απολωλός πολιτικό “πρόβατο” του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ένα μεταλλαγμένο “πρόβατο” που κάπου στο 2006, στην αρχή ή στο τέλος, θα σας γελάσω – για άγνωστους λόγους σε πολλούς;;;; – προσκύνησε τον νεοφιλελευθερισμό, προδίδοντας τον μέχρι εκείνη τη στιγμή πατριωτισμό του (όπως τον εννοούμε, όσοι θέλουμε να λεγόμαστε Πατριώτες, καθοδηγούμενοι από την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία).
 
Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν τον έκανε Υπουργό, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος κλπ. Όπως άλλωστε, και τον Μάκη Βορίδη, του Γιώργου Καρατζαφέρη βεβαίως – βεβαίως…
 
Όμως, στην διεκδίκηση της προεδρίας ο Μάκης Βορίδης “πρόδωσε” τον επιστήθιο φίλο του Άδωνι Γεωργιάδη και στήριξε την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα. Έτσι, αποκολλήθηκε από τον σιαμαίο συνοδοιπόρο του στο ΛΑΟΣ και στη ΝΔ. Τυχαίο το γεγονός; Αυτό τουλάχιστον ήθελαν να κάνουν τον κόσμο να πιστέψει. Γιατί όμως; Γιατί, ο Απόστολος Τζιτζικώστας φάνταζε πως θα ήταν στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών μαζί με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Έπρεπε λοιπόν, να “τελειώσουν” τον αδαή Απόστολο από την δεύτερη θέση. Και αυτό έγινε με τη στήριξη του Μάκη Βορίδη, που εκπροσωπούσε το παλαιό, το φθαρμένο, το ακραίο, κόντρα στο νέο και το φρέσκο που διακήρυττε ο αγαπητός Απόστολος.
 
Αλλά για να γίνουν πιο πιστευτοί για το “διαζύγιό” τους οι Άδωνις και Μάκης, επιστράτευσαν εκτός και των άλλων μέσων, τη σύζυγο του Αδώνιδος, Ευγενία Μανωλίδου, η οποία έριχνε δάκρυα για το πώς το έκανε αυτό ο Μάκης στο σύζυγό της.
 
Ωστόσο, αφού η ανατροπή έγινε και το αουτσάιντερ Κυριάκος εκπαραθύρωσε από τη δεύτερη θέση το φαβορί Απόστολο, αρχικά ο Γεωργιάδης και ακολούθως ο Βορίδης τάχθηκαν στο πλευρό του Κυριάκου. Υπό την υψηλή κηδεμονία βεβαίως, του πολιτικού προστάτη τους Αντώνη Σαμαρά. Είχαν όμως μεγάλη ανησυχία για το τι θα κάνει στον δεύτερο γύρο ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ποιον από τους δυο θα στήριζε; Κυριάκο ή Βαγγέλη; Και μετρούσε πολύ η τοποθέτησή του, από τη στιγμή που η διαφορά μεταξύ των δυο εναπομενόντων διεκδικητών ήταν άνω των 10 μονάδων υπέρ του Μεϊμαράκη.
 
Κατά την άποψή μου η απόφαση του Απόστολου Τζιτζικώστα, να αφήσει τους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση, ήταν μια δημοκρατική και σωστή απόφαση. Μια απόφαση, που άρεσε και στο μπλοκ Μητσοτάκη, Σαμαρά, Γεωργιάδη και Βορίδη. Από τη στιγμή που δεν ήταν θετική προς το Καραμανλικό μπλοκ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
 
Από εκεί και μετά, έπρεπε να φανεί στους ψηφοφόρους της ΝΔ πως, ο Τζιτζικώστας υπόγεια στήριζε τον Μητσοτάκη. Αυτό θα ανέτρεπε τα ποσοστά υπέρ Μεϊμαράκη από τον πρώτο γύρο και θα αναδείκνυε Πρόεδρο της ΝΔ τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
Γι΄αυτό – είμαι πεπεισμένος – λειτούργησε η λογική της Σχολής Καρατζαφέρη, στην οποία “σπούδασε” ο Γεωργιάδης. Δηλαδή μια εικόνα, χίλιες λέξεις.
 
Μαζί στη Θεσσαλονίκη για τα Θεοφάνεια Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας
 
Και η καταλληλότερη ευκαιρία ήταν η ημέρα των Θεοφανείων, όπου παρακολούθησαν από κοινού Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας, τον καθαγιασμό των υδάτων στη Θεσσαλονίκη.
 
Αυτή η εξόχως πολιτική κίνηση, ήταν το ξεπέταγμα του Κυριάκου στην προεδρεία της ΝΔ. Θα ήθελα να πιστεύω πως σε αυτή την αθλιότητα δεν συμμετείχε ο Τζιτζικώστας, αλλά του την “έστησαν”…
 
Κατά τα άλλα, αδιόρθωτε και πολύπαθε λαέ, δεν βάζεις μυαλό με τίποτε.
 
Με τις υγείες μας.
 
Πηγή: triklopodia

και
28/11/2020
από το periodista.gr

Η αληθινή ιστορία της στενής σχέσης του Μητσοτάκη με τον αρχιερέα της διαπλοκής Σημίτη

Η τελευταία παρέμβαση του Κώστα Σημίτη υπέρ του περιβόητου σχεδίου Πισσαρίδη, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες πολλών, ακόμα και μέσα στη Νέα Δημοκρατία, που βλέπουν τον πρώην πρωθυπουργό, τον υπεύθυνο για την καταστροφή της Ελλάδος, να ασκεί τεράστια επιρροή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Η σχέση άλλωστε του Κώστα Σημίτη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι στενή και είναι σχέση που σφυρηλατήθηκε εδώ και δεκαετίες. Ο Κώστας Σημίτης είχε διορίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε υψηλή θέση στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, με εξωφρενικό μισθό. Και οι δύο πολιτικοί άντρες έχουν στενή σχέση με την Γερμανία. Και οι δύο συνδέονται με τον καταζητούμενο πλέον και φυγόποινο Μιχάλη Χριστοφοράκο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει εκφραστεί ποτέ απαξιωτικά για τον Κώστα Σημίτη και την διακυβέρνηση του. Αντίθετα, συνδέεται προσωπικά τόσο με τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό όσο και με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης του. Ακόμα και οι κυβερνητικές του επιλογές και τα πρόσωπα εκτός παρατάξεις που έχει διορίσει σε κυβερνητικές θέσεις, θεωρούνται της απολύτου εμπιστοσύνης και επιλογής του Κώστα Σημίτη.
Το σκάνδαλο Novartis
Η επανάκαμψη του πρώην πρωθυπουργού, γεγονός που πολλοί έχουν λησμονήσει, έγινε όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Novartis και η εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Τότε ο Κώστας Σημίτης με μία συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ύψωσε το λάβαρο αντίστασης στην κυβέρνηση ΣυΡιζΑ – ΑΝΕΛ και απαίτησε την ανατροπή της. Χωρίς φυσικά να αναφέρεται στην ταμπακέρα, που ήταν το σκάνδαλο της μεγάλης φαρμακευτικής, το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης όπως αποδείχτηκε βάσει των πρόσφατων εξελίξεων στις ΗΠΑ.
Αμέσως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρότι δεν είχε ουδεμία εμπλοκή με το σκάνδαλο, υπάκουσε στις εντολές Σημίτη και κήρυξε ανένδοτο στην τότε κυβέρνηση.
Πολιτική Σημίτη στα εθνικά θέματα
Δεν είναι όμως μόνο ο κλάδος της διαπλοκής στον οποίον ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να ακολουθεί τον Κώστα Σημίτη. Πολύ σημαντικές είναι οι συγγένειες στην εθνική πολιτική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι της Τουρκίας, που θυμίζει πραγματικά Κώστα Σημίτη. Οι συμφωνίες του Ελσίνκι, της Μαδρίτης, η νέα δομή του ΝΑΤΟ επί Σημίτη που άνοιξε το Αιγαίο στους Τούρκους, και φυσικά οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, φαίνεται να οδηγούν τον νυν πρωθυπουργό. Που με τις κινήσεις του δείχνει μία πρωτοφανή υποχωρητικότητα, επιτρέποντας στους τούρκους να δημιουργούν τετελεσμένα που παραπέμπουν στη νύχτα των Ιμίων, σε πολύ πιο αλγεινή και διευρυμένη έκδοση.
Το κύκνειο άσμα του ΚΙΝΑΛ
Αναρωτιέται δικαίως κάνεις πως είναι δυνατόν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις δημόσιες παρεμβάσεις του να υπερασπίζεται εξόφθαλμα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις επιλογές του, την ώρα που το κόμμα του υποτίθεται ότι βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Όντως είναι ένα ερώτημα στο οποίο θα πρέπει πρωτίστως να απαντήσει κυρία Φώφη Γεννηματά, η οποία παίζει το ρόλο του τροχονόμου στις μητσοτακικές διαδρομές του Κώστα Σημίτη και των υπολοίπων στελεχών της που καταλαμβάνουν θέσεις εξουσίας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο Κώστας Σημίτης άλλωστε ποτέ δεν εκπροσώπησε το ΠΑΣΟΚ. Χρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ ως όχημα για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, γεωπολιτικά και επιχειρηματικά, πράγμα το οποίο κάνει και σήμερα. Άνθρωποι σαν τον Κώστα Σημίτη δεν πορεύονται με κομματικές σημαίες, αλλά στέκονται πίστα πλάι στα συμφέροντα που υπηρέτησαν εδώ και δεκαετίες. Στη συγκεκριμένη συγκυρία λοιπόν, τα ίδια συμφέροντα εξυπηρετεί επάξια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γι’ αυτό και ο Κώστας Σημίτης θα τον στηρίξει μέχρι τέλους, αδιαφορώντας πλήρως για την Φώφη Γεννηματά και το κόμμα της.Επιστροφή στο περιεχόμενο