Μετάβαση στο περιεχόμενο
Συνέντευξη με τον ελληνικής καταγωγής υποψήφιο με το κόμμα των Moderaterna (Μετριοπαθών) Νικόλαο Παπαξάνθη
"Η εργασία πρέπει να συμφέρει"

 
Φωτό απο την προεκλογική δραστηριότητα του Νίκου και από την συνάντησή του με τον βουλευτή των Μετριοπαθών (Moderaterna) Johan Forsell
 


-Καλησπέρα, καλησπέρα τι κάνετε;
 
 
-Χάλια ο καιρός σήμερα, άρχισαν τα κρύα....αλλά αυτό δεν μειώνει τον προεκλογικό πυρετό, των κομμάτων που δύο βδομάδες πριν τις εκλογές μάλλον θα έλεγα πως ανεβαίνει.....
 
 
Πρός το παρόν πάμε να δούμε τι γίνεται στην προεκλογική αρένα, με τις ελληνικές υποψηφιότητες. 
Σήμερα θα φιλοξενήσουμε σε μια ας την πούμε μικρή συνέντευξη τον ελληνικής καταγωγής υποψήφιο Νίκο Παπαξάνθη.
 
Ο Νίκος είναι επιχειρηματίας ασχολείται με το χώρο της εστίασης αρκετά χρόνια και στις επικείμενες εκλογές κατεβαίνει ως υποψήφιος στον Δήμο του Huddinge με το κόμμα των Moderaterna (Μετριοπαθών).
 
Γνωρίζοντας τον Νίκο από παλιά, δεν ήταν έκπληξη η υποψηφιότητά του. Πρόκειται για ένα δραστήριο και αξιόλογο άτομο, που τον ενδιέφερε πάντα η ενασχόληση με τα κοινά, και στις συζητήσεις μας πάντα τον προβλημάτιζε το πως μπορεί ο καθένας από εμάς να συμβάλει με τον δικό του τρόπο έτσι ώστε η πολυπολιτισμική κοινωνία μας να γίνει καλύτερη.

 
   

 
Πάμε να δούμε τι μας απάντησε λοιπόν στις ερωτήσεις που του τέθηκαν.
 
Ερώτηση: Νίκο καλησπέρα, καλωσήρθες στην στήλη μας και θέλω να ξεκινήσω την συζήτησή μας με τον λόγο για τον οποίο βάζεις υποψηφιότητα και σε ποιά βαθμίδα διοίκησης;
 
Απάντηση: Είμαι μέλος του κόμματος των Moderaterna (Μετριοπαθών) για πολλά χρόνια και με ενδιαφέρει η πολιτική. Νομίζω ότι η κυβέρνηση που κυβερνά σήμερα, έχει κακοδιαχειριστεί τη Σουηδία με πολλούς τρόπους και είναι καιρός τώρα να υπάρξει μια αλλαγή. Είμαι μέλος εδώ και ένα χρόνο στο Δημοτικό Σχολείο Huddinge, ενώ σε αυτές τις εκλογές θα κατέβω ως υποψήφιος στον Δήμο.
 
Ερώτηση: Ονόμασε τρία θέματα που θέλεις να προωθήσεις;
 
Απάντηση: Σχολείο και εκπαίδευση. Μετανάστευση και Έγκλημα. Φορολογία.
 
Ως ελεύθερος επαγγελματίας, για 28 χρόνια στον τομέα της εστίασης, θεωρώ πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει χαμηλή φορολογία γιατί δημιουργεί ασφάλεια, επενδύσεις, κατανάλωση και θέσεις εργασίας. "Η εργασία πρέπει να συμφέρει"
 
Ερώτηση: Θα μπορούσες να συνεργαστείς με το κόμμα των Sverige demokraterna και γιατί;
 
Απάντηση: Απολύτως! Όταν πρόκειται για ουσιαστικά ζητήματα που συμβαδίζουν με τη γραμμή των Moderaterna (μετριοπαθών), πρέπει φυσικά να αναζητήσει κανείς υποστήριξη για να περάσει η δική του πολιτική γραμμή.
 
Ταυτόχρονα, πιστεύω ότι είναι επικίνδυνο να αγνοούμε τους Σουηδούς Δημοκρατικούς, (SD) καθώς έχουν την υποστήριξη του 20% του σουηδικού λαού λόγω της ιστορίας τους.
 
Βασικά, τότε αγνοείς το 20% των συνανθρώπων σου. Άλλωστε ζούμε σε μια δημοκρατία.
 
Τότε δεν πρέπει να συνεργαστεί κανένας ούτε με άλλα κόμματα, όπως το Κόμμα της Αριστεράς (V) που έχει επίσης μια πολύ σκοτεινή ιστορία πίσω του.
 
Vänligen
 
Nikolaos Papaxanthis
 
 
Να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τον Νίκο για την παραχώρηση της μικρής αλλά ουσιαστικής συνέντευξης και να του ευχηθούμε ολόψυχα καλή επιτυχία.
 
Α.Ζ.
 
P.S
 
by Alex Swedish Elections 2022 (part 6)

 

Επιστροφή στο περιεχόμενο