Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ιωάννης Α. Μαλταμπές: ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ
Συνέντευξη στον Γιάννη Διαβάτη (D.E.A sc. PO/Droit International Public, ΄΄Paris II΄΄ Sorbonne)


Κύριε Μαλταμπέ η άμεση επιλογή σας να συμπαραταχθείτε όλος ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ με την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ του κ. Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και έκτοτε να έχετε ενεργοποιηθεί σαν ένας φορέας στον Πατριωτικό χώρο μας εξέπληξε πολύ θετικά. Επιθυμείτε να μας εξηγήσετε το πώς και το γιατί?

Πολύ ευχαρίστως. Ο "Πατριωτικός Σϋνδεσμος" που συστήθηκε το 2015 κυρίως από στελέχη που είχαμε αποχωρήσει από το ΛΑΟΣ μετά την απόδειξη ανεπάρκειας της ηγεσίας του να αναλάβει τις ευθύνες που την βάρυναν μετά την ψήφιση του Μνημονίου και την συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου, δημιουργήθηκε με την πρώτη σκέψη συνένωσης των υγιών, αυθεντικών και πραγματικών  πατριωτικών δυνάμεων και συνεργάστηκε στις ευρωεκλογές του 2019 με το Εθνικό Μέτωπο φορέα ο οποίος υπηρετεί τις εθνικές ιδέες υποδειγματικά με συνέπεια και σοβαρότητα υπό την ηγεσία του Εμ. Κώνστα, καθώς και με την Συνέργεια για την Ελλάδα, έδωσε δείγματα γραφής για το πως αντιλαμβάνεται την ενότητα. Η συνεχής προσπάθεια θα φέρει καρπούς αφού μας ενώνουν πολύ περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. Σήμερα η Πατριωτική Ένωση - Πρόδρομος Εμφιετζόγλου προτείνει ένα δρόμο συσπείρωσης με την πρόταση του ευπατρίδη επιχειρηματία που δούλεψε σοβαρά και υπεύθυνα για δεκαετίες και έχει ολοκληρωμένες προτάσεις το μέλλον της πατρίδας.

Κύριε Μαλταμπέ πιστεύετε πως αυτήν την φορά θα τα καταφέρουμε?  

Το πιστεύω ακράδαντα. Ο κόσμος μας έχει πλέον πλήρη γνώση για όλα τα κόμματα και τους ηγέτες τους που τον κορόϊδεψαν οικτρά παίζοντας κρυφά παιχνίδια στην πλάτη και εις βάρος του προδίδοντας τους αγνούς Έλληνες πατριώτες. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ πλέον – οι μνήμες είναι πολύ νωπές και τα αποτελέσματα πονάνε την Πατρίδα και τον Λαό μέχρι σήμερα- την προδοσία του Καρατζφέρη με τα μνημόνια, την ποινικοποίηση και προσπάθεια  ναζιστικοποίησης του Εθνικισμού στην Ελλάδα από την Χρυσή Αυγή, την εμπορευματοποίηση και υποβίβαση του Πατριωτισμού από τον Βελόπουλο με τα δήθεν αγιορείτικα ματζούνια και τις επιστολές του Χριστού και τις καταθέσεις στις Γερμανικές Τράπεζες. Να μην μιλήσω για τους δήθεν πατριώτες που είναι απλά ακροδεξιοί και παριστάνουν ότι θέλουν την ένωση των Ελλήνων.   Αφού έχουν δοκιμαστεί όλα τα κόμματα και έχουν αποδείξει την ανεπάρκειά τους είναι εθνικό καθήκον για τους Έλληνες να δώσουν την σκυτάλη σε νέα πολιτική εκπροσώπηση Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου προσφέρει με την παρουσία του την ευκαιρία να υπερβούμε .τις εσωτερικές αντιξοότητες και τον κατακερματισμό, να ακουστούν οι πατριωτικές θέσεις  από ανθρώπους καθαρούς, καταξιωμένους και γνώστες των κοινωνικών προβλημάτων. Σε αυτήν ιστορική ευκαιρία καλούμε όλες τις δυνάμεις , ομάδες και πρόσωπα να συνταχθούν στον κοινό αγώνα της Πατριωτικής Ένωσης που κάνει αυτό που λέει το όνομά της.

Κύριε Μαλταμπέ πως είναι για σας ο Πατριωτισμός?

Είναι το έμφυτο αίσθημα να αγαπάς την Πατρίδα σου, να αγαπάς την οικογένειά σου, να αγαπάς τους συγχωριανούς σου, να αγαπάς τους συντοπίτες σου, να αγαπάς τους Έλληνες. Να είσαι περήφανος που ανήκεις σε αυτό το Γένος, σε αυτήν την Φυλή, σε αυτό το Έθνος σε αυτόν τον Λαό. Και όλα αυτά που ανέφερα έχουν κοινή συνισταμένη εδώ και 2500 χρόνια γραπτής Ιστορίας τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία του Χριστιανισμού. Όποιος δε αποδέχεται αυτόν τον αλληλλοπεριχωρούμενο συγκερασμό του Ελληνικού Τρόπου με το Ορθόδοξο Χριστιανικό Ήθος ως ειδοποιό αυτάρκη ταυτότητα του Έθνους μας δεν είναι πατριώτης. Είναι διχαστής και πολιτικάντης όμοιος με τα κοματίδια που εκμεταλλεύθηκαν τον Λαό μας και κακοποίησαν τον Εθνικό μας Ιστό. Ο Πατριωτισμός είναι Ελληνικός και Ορθόδοξος. Δεν είναι ούτε ακραίος, ούτε βίαιος. Ούτε δεξιός ούτε κεντρώος ούτε αριστερός. Όταν είσαι συνειδητά Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός είσαι ταυτόχρονα Πατριώτης και Οικουμενιστής , Δημοκράτης  και Κοινωνιστής, δηλαδή  ένας Χρηστός Άνθρωπος, χρήσιμος στην κοινωνία. Ο Ελληνισμός παρέλαβε ως έτοιμος πολιτισμικός φορέας τον Λόγο του Χριστού και τον διέδωσε στην Οικουμένη, δημιουργώντας τον Θεανθρώπινο Πολιτισμό που εκφράζει διαχρονικά το Ελληνορθόδοξο Έθνος μας. Πατριωτισμός είναι ο σεβασμός στους προγόνους σου, σε αυτούς που σε έφεραν στην ζωή, σε ανάθρεψαν, σε δίδαξαν σε επηρέασαν. Είναι η συμμετοχή στην εκκλησία του Θεανθρώπου που έπρεπε να είχε μετατραπεί τόσα χρόνια και σε εκκλησία του Δήμου ταυτόχρονα, όπως ο ίδιος το είχε επιβάλει κατά την επίγεια Παρουσία ΤΟΥ. Πατριωτισμός είναι η υπεράσπιση της Πατρίδας, της Ιστορίας και το μέλλοντός της, αποκρούοντας κάθε επιβουλή και με την θυσία της ζωής σου.
 
Πώς βλέπετε το Πατριωτικό Κίνημα σήμερα?  

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι συνθήκες στην πατρίδα μας που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια αλλά και οι διεθνείς εξελίξεις φέρνουν τον πατριωτισμό στο προσκήνιο της πολιτικής. Η επικράτηση των κομμάτων που πρόβαλλαν την ανάγκη η Ελλάδα να ακολουθεί την κατεύθυνση της παγκοσμιοποίησης σήμερα μέσα από τα γεγονότα αποκαλύπτεται ότι ήταν εσφαλμένη. Η χώρα μας ενεργειακά έκθετη, χτυπημένη από την ακρίβεια, με τις επιχειρήσεις υπερχρεωμένες στις τράπεζες που έχουν πάψει να είναι Ελληνικές, αντιμετωπίζει το φάσμα μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης. Ενέργειες όπως η απολιγνιτοποίηση, η εγκατάλειψη των εξορύξεων, η χείριστη διαχείριση στις εναλλακτικές πηγές, καμία ενέργεια για χρόνια στον περιορισμό της ενεργειακής απώλειας, ήταν συνειδητές στάσεις των κυβερνήσεων που απέδειξαν ότι δεν έχουν ούτε προβλέψεις, ούτε εθνικό προσανατολισμό. Η παράδοση του εθνικού πλούτου επίσης, έφερε την συρρίκνωση της οικονομίας και την έλλειψη πλέον εργαλείων για αναπτυξιακή πολιτική. Τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις στενάζουν υπό το καθεστώς των δανείων που μετά από τόσα χρόνια καμία κυβέρνηση από τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΙΝΑΛ, δεν σκέφτηκαν έναν τρόπο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Υπερχρεωμένες μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις αδυνατούν να δημιουργήσουν και να ζήσουν αξιοπρεπώς και πρόκειται για τον χώρο που απασχολεί το 80% των θέσεων εργασίας.  Οι μετανάστες συνεχίζουν να έρχονται και το κυριότερο εγκαθίστανται στη χώρα αποκλειστικά  από ισλαμικές χώρες, μακριά και αντίθετα με τον δικό μας πολιτισμό.  Την ίδια ώρα που απελπισμένοι Έλληνες νέοι συνεχίζουν σε μεγάλους αριθμούς να ξενιτεύονται και πολλοί από αυτούς δεν βλέπουν προοπτική επανόδου.
Η πατρίδα αντιμετωπίζει μιας σοβαρή Τουρκική απειλή, όπου δεν αρκεί μόνο η διεθνής προβολή του θέματος αλλά οφείλει άμεσα το έθνος να κινητοποιηθεί. Το φρόνημα είναι το σημαντικότερο. Σε αυτό σημείο πάσχουμε διότι η επίθεση εναντίον των εθνικών και ορθοδόξων αξιών έφερε ρωγμές στην κοινωνία. Η αδιαπραγμάτευτη θέση ότι δεν συζητάμε για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα θα χρειάζεται την βούληση των Ελλήνων περισσότερο από εκκλήσεις προς την διεθνή κοινότητα. Χρειάζεται ένοπλες δυνάμεις αποφασισμένες και εξοπλισμό σε βάθος και όχι προχειρότητες.
Τα χρόνια που πέρασαν πρέπει να μας διδάξουν ότι το πολιτικό σύστημα μέσα από τον έλεγχο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, του κράτους, της οικονομίας δεν επιτρέπει την ανανέωση προσώπων και κομμάτων. Γι' αυτό δεν υπάρχει χρόνος . Οφείλουμε μέσα από την Ελληνική και ορθόδοξη παράδοση να θυμηθούμε ότι μόνον οι μεγάλες στιγμές ένωση μας έδωσαν δόξα και νίκες. Η Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου φρονώ πως είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να δημιουργήσουμε μία αυθεντική, αληθινή και με προοπτική  διακυβέρνησης Πατριωτική Παράταξη που θα παίζει αληθινό πολιτικό ρόλο στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας τους Έλληνες στον πυρήνα της κοινωνικής τους έκφρασης.

Που πολιτεύεστε?

Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο κόμμα και προσωπικά.
Μια τελευταία κουβέντα?

Καλώ και από εδώ όλους τους φίλους που γνωριστήκαμε αυτά τα πολύ δύσκολα χρόνια από το 2011 και συμπαραταχθήκαμε στους αγώνες και που συμφωνούν έστω εν μέρει με όσα ανέφερα παραπάνω, να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Πατριωτικού Συνδέσμου. Μετέχουμε χωρίς καμία επιφύλαξη, χωρίς καμία διαπραγμάτευση στην Πατριωτική Ένωση. Δεν υπάρχει καιρός για άνευ σημασίας κουβέντες και χάσιμο χρόνου. Είναι καιρός μάζωξης και αγώνα. Χρειάζονται όλοι.

Επιστροφή στο περιεχόμενο