Μετάβαση στο περιεχόμενο
Η Καταστροφή από τις πυρκαγιές στον Έβρο
Της Δέσποινας Κουσίδου,  Υποψήφιας Νομού ΈβρουΜια τραγωδία ζει αυτές τις μέρες η πατρίδα μας, η οποία καίγεται για  ακόμα μια χρονιά ανεξέλεγκτα απ’ άκρη σ’ άκρη. Τέταρτη συνεχόμενη μέρα  και αφανίζεται κάθε ώρα που περνά ο πολύτιμος αυτός πνεύμονας του Έβρου  στην Δαδιά και συνάμα αφανίζεται ένας από τους σπουδαιότερους δρυμούς   παγκοσμίως  όπου αναπαράγονται τα περισσότερα είδη αρπακτικών πτηνών  της Ευρώπης. Με πολλαπλές αναζωπυρώσεις κι έχοντας απέναντι την πιο  ανίκανη κυβέρνηση στην διαχείριση πυρκαγιών και πλημμυρών, που όχι μόνο  δεν προσλαμβάνει Πυροσβέστες αλλά φροντίζει  να βγάλει σε αναστολή  Πυροσβέστες που διεκδικούν τα δικαίως δημοκρατικά δικαιώματά τους διότι  δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης για υποχρεωτικό  εμβολιασμό.
Συγχρόνως έχει  καταφέρει να χαλάσει ισχυρούς δεσμούς  με την Ρωσία, η οποία στάθηκε στο πλευρό μας σε όλες τις μεγάλες  πυρκαγιές καθόσον διαθέτει και τον καλύτερο στόλο για την κατάσβεση  αυτών.  Επίσης από ότι φαίνεται δεν θα είμαστε πλέον η τρίτη μεγαλύτερη  χώρα σε παραγωγή ελαιόλαδου. Πάνω από 1,2 εκατομμύρια ελαιόδεντρα του  κάμπου της Αμφίσσης κάηκαν υπό ύποπτες συνθήκες, χωρίς να υπάρξει έστω  μια Εισαγγελική έρευνα, την οποία όμως θα κινητοποιήσει η Πατριωτική  Ένωση, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες στους εγκληματίες. Είναι βέβαιο ότι  οι πυρκαγιές στον Έβρο και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα δεν οφείλονται  στον μύθο της κλιματικής αλλαγής, αλλά σε οργανωμένο σχέδιο στο οποίο  φαίνεται να συμμετέχει και η ίδια η κυβέρνηση.
Δεν είναι τυχαία η  κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης προστατευμένων περιοχών NATURA τον  Δεκέμβριο του 2020, όπου μέσα στις συνολικά επτά περιοχές είναι και το  Δάσος της Δαδιάς-Λευκίμης.
Από την μια έχουμε έναν πρωθυπουργό που  δήλωσε ευθαρσώς σε γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι πώς το σχέδιο του είναι  να μετατρέψει την Ελλάδα σε μπαταρία της Ευρώπης,  φυτεύοντας παντού τις  αγαπημένες του ανεμογεννήτριες, κι από την άλλη διαπιστώνουμε ότι  αποκρύπτουν μαζί με τα χρυσοπληρωμένα  κανάλια τους εμπρηστές.  Αυτά τα   κανάλια είναι τα ίδια που αποσιωπούν τα προγράμματα της ΕΕ, διότι η  μεγάλη μπίζνα μετά τους εμπρησμούς εκεί βρίσκεται, για υβριδικά  πατενταρισμένα δέντρα που θα φυτευτούν σε προστατευόμενες περιοχές  Natura. Κι αυτό το ονομάζουν και αναπτυξιακό πρόγραμμα. Επίσης έγιναν  τόσες συλλήψεις εμπρηστών λαθρομεταναστών αλλά ποτέ δεν μάθαμε τι  απέγιναν. Οι εμπρησμοί από την μία προκαλούν αποσταθεροποίηση στο  εσωτερικό της χώρας κι από την άλλη διευκολύνουν το έργο της  αντικατάστασης του γηγενή πληθυσμού με λαθροεισβολείς, που διογκώνουν  άμεσα το μέγιστο πρόβλημα της Ελλάδας το δημογραφικό.
Ποτέ άλλοτε η  χώρα δεν έζησε τόσο εξευτελισμό και διασυρμό διεθνώς με έναν  πρωθυπουργό που εργάζεται κατά των Ελλήνων εκτελώντας τα σχέδια  διεθνιστών- ανθέλληνων, και που συνεχίζει πεισματικά να μην παραιτείται!
Οι  σκέψεις μας είναι με τους ήρωες Πυροσβέστες αυτές τις δύσκολες ώρες.  Όταν όμως τελειώσει η μανία  καταστροφής της κυβέρνησης,  ή Πατριωτική  Ένωση θα απαιτήσει να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι!  


Επιστροφή στο περιεχόμενο