Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΣΕΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
 
Οι μεθοδευμένες προσπάθειες της Τουρκίας συνεχίζονται με διαρκώς διευρυμένο πλαίσιο με σκοπό να πλήξουν την Ελλάδα και τον ελληνισμό.
 
Στις αυθαίρετες αμφισβητήσεις της Ελληνικής επικράτειας του Αιγαίου ενεργοποίησε και το Τουρκικό Ίδρυμα Θαλασσίων Ερευνών. Προσπαθεί να σφετεριστεί ως τουρκικούς τους υποθαλάσσιους σχηματισμούς που βρίσκονται κοντά και μεταξύ των Ελληνικών νησιών. Τους δίνει τουρκικά ονόματα και τα αποτυπώνει στους χάρτες του Αιγαίου, οι οποίοι διανέμονται στην διεθνή κοινότητα και τους οργανισμούς της, με σκοπό την παραπλάνησή τους.
 
Αξιώνουμε η Ελληνική πολιτεία άμεσα να απαντά σε κάθε ενέργεια της Άγκυρας με μεθοδικό και πειστικό τρόπο στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, στις κυβερνήσεις και στους σχετικούς διεθνείς οργανισμούς.
 
Ειδικότερα για το νέο σχέδιο, που είναι ενταγμένο στην «Γαλάζια πατρίδα», για να ανακοπεί η προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα, χρειάζεται η Κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πατριωτικής Ένωσης, «να προσφύγει στα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα που προστατεύουν τα ιστορικά ονόματα και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά στην Ευρωπαϊκή επικράτεια. Να εκδώσει εγκαίρως και να διαδώσει, στα Ελληνικά και σε ξένες γλώσσες, χάρτες με τους υποθαλάσσιους σχηματισμούς στο Αιγαίο και τα Ελληνικά τους ονόματα».

Επιστροφή στο περιεχόμενο