Μετάβαση στο περιεχόμενο
 
θέσεις: Δικαιοσύνης,  Εσωτερικών  και  Ανάπτυξης


 
θέσεις:Δικαιοσύνης
 
1. Γενική αναμόρφωση κωδίκων Δικονομίας σε πλήρη απλοποίηση διαδικασιών και διευκόλυνση των πολιτών στην άμεση, πλήρη και ανέξοδη απόλαυση του πρώτιστο αγαθού σε μια ευνομούμενη πολιτεία.
 
2. Σύνδεση Νομικών Σχολών με τα Δικαστήρια για την ταυτόχρονη πρακτική άσκηση των φοιτητών επ΄ αμοιβή για την επιβοήθηση της λειτουργίας απονομής.
 
3. Πλήρης σύνδεση του σωφρονιστικού συστήματος με την απονομή της δικαιοσύνης με ίδρυση δικαστικού σωφρονιστικού σώματος και σε συνδυασμό με δικαστική αστυνομία.
 
4. Σύνδεση δικηγορικού σώματος σε ισότιμο ρόλο βοηθού στην απονομή της δικαιοσύνης, στην πρόληψη αδικιών και στην διευκόλυνση του πολίτη στις σχέσεις με την διοίκηση. Επίσης στην επίλυση των ιδιωτικών διαφορών σε προδικαστικό στάδιο.
 
5. Μεταφορά όλων των σωφρονιστικών ιδρυμάτων εκτός αστικών περιοχών, εξανθρωπισμός σωφρονιστικού συστήματος και αυστηροποίηση ποινών για ειδεχθή εγκλήματα.
 
6. Αποποινικοποίηση αδικημάτων μικρής απαξίας και επιβολή διοικητικών ποινών.
 
7. Αποκέντρωση απονομής δικαιοσύνης σε επίπεδο επαρχίας για τον πρώτο βαθμό.
 
8. Ίδρυση σώματος δικαίωσης των πολιτών εντός διοίκησης χωρίς την ανάγκη προσφυγής σε διοικητικά δικαστήρια. Η Διοίκηση απαγορεύεται να αντιδικεί με τους πολίτες. η Διοίκηση απονέμει δίκαιο.
 
9. Επιτάχυνση απάντησης σε μείζονα κοινωνικά θέματα με Δίκες Θεσμών από τα ανώτατα Δικαστήρια.
 
10. Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου.
 
11. Κανένας δεν χάνει το δικαίωμα του λόγω διαδικασιών ή προθεσμιών ή οικονομικής αδυναμίας.
 
12. Ανεξάρτητη Δικαστική Εξουσία υποκείμενη στην Κοινωνία και το Έθνος.
 
 
θέσεις: Εσωτερικών
1. Αυτοτελές υπουργείο Δημόσιας τάξης και ασφάλειας του πολίτη. Ειδικό υφυπουργείο αντεγκληματικής πολιτικής και ασφάλειας.
 
2. Έδρα του υπουργείου εσωτερικών στην Θεσσαλονίκη. Επαναφορά της Νομαρχίας ως θεσμού κρατικής παρουσίας στην επικράτεια. Επαναφορά Επαρχείου ως βαθμίδα διοίκησης στα νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές. Επαναφορά δήμων στο σύστημα Ι. Καποδίστριας με βελτιώσεις. Μικρότεροι Δήμοι και επαναφορά κοινοτήτων σε ιστορικές και δυσπρόσιτες περιοχές.
 
3. Επαναφορά θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες για όσους το επιθυμούν.
 
4. Ρητή δήλωση πως αναγνωρίζονται αποκλειστικά 2 φύλλα, άνδρας και γυναίκα και οι γονείς μπορούν να είναι μόνο πατέρας ο άνδρας και μητέρα η γυναίκα.  Ζητήματα που αφορούν σεξουαλικές ερωτικές προτιμήσεις - οι οποίες είναι απόλυτα σεβαστές- δεν συνδέονται με αλλαγές στους φυσικούς όρους των δύο φύλλων ούτε στην ιδιότητα των γονέων.
 
4. Επαναφορά της απαγόρευσης προσβολής της δημόσιας αιδούς όπως και της κακόπιστης ύβρεως των Θείων.
 
5. Επαναφορά της Ελληνικής Χωροφυλακής στην δυσπρόσιτη επαρχία και τα νησιά, επαναφορά της Αγροφυλακής και στήριξη των Εθελοντικών σωμάτων εθνικής Ασφάλειας. Ίδρυση σωμάτων παρουσίας στις βραχονησίδες με την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης σε αυτές από πολίτες- οπλίτες.
 
6. Παρουσία του κεντρικού κράτους σε κάθε γωνιά ελληνικού εδάφους και ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού και αλύτρωτων πατρίδων και εθνικών μειονοτήτων με οργάνωση εκπαίδευσης, Ορθόδοξης εκκλησίας, ασφαλείας - πρόνοιας, διατήρησης πολιτιστικής κληρονομιάς και συνεχούς διοικητικής σύνδεσης με Ελληνικό Κράτος.
 
7. Σύνδεση Ελληνορθόδοξων Πατριαρχείων στον κεντρικό κρατικό ιστό.
 
8. Δημιουργία υφυπουργείου Ελληνισμού και Ορθοδοξίας με αρμοδιότητα την διάδοση του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού ως του μόνου Θεανθρώπινου πολιτισμού με οικουμενικό κοινωνιστικό πνεύμα για την ενότητα της ανθρωπότητας και την παγκόσμια ειρήνη και αειφορική ευημερία όλου του κόσμου.
 
9. Δημιουργία υφυπουργείου δημογραφικής αναγέννησης.
 
10. Ολιστικό πρόγραμμα στήριξης πολυτέκνων οικογενειών, άγαμων μητέρων, μείωσης των εκτρώσεων μέσω προγραμμάτων επιβράβευσης των κοριτσιών που γεννούν παιδιά σε νεαρή ηλικία.
 
11. Αγαστή συνεργασία με Ελληνική Εκκλησία σε προγράμματα πρόνοιας με ανάληψη ρόλου βοηθού σε θέματα, πτωχοκομείων, ορφανοτροφείων, νοσοκομείων, γηροκομείων και λοιπών ανθρωπιστικών ιδρυμάτων.
 
12. Προστασία της περιουσίας των πολιτών με ασφάλιση κάθε αστικής ευθύνης από το κράτος έναντι θεομηνιών και προστασία δημόσιας περιουσίας από ειδικό Δικαστικό Σώμα με διαχειριστικές διαφανείς διαδικασίες.
 
 
 
 
θέσεις: Ανάπτυξης
 
1. Πλήρης σεισάχθεια για την πρώτη κατοικία
 
2. Μείωση επιχειρηματικών και επαγγελματικών δανείων ανάλογα της πτώσης τζίρου λόγω κρίσης μνημονίων.
 
3. Δυνατότητα εξαγοράς των δανείων από τις εισπρακτικές από τους ίδιους τους δανειζόμενους με τους όρους που εξαγόρασαν τα δάνεια οι εισπρακτικές από τις τράπεζες.
 
4. Επαναφορά λιγνίτη στην παραγωγή ενέργειας.
 
5. Εξαγορά ΔΕΗ και λοιπών εταιρειών κοινής ωφέλειας ώστε να γίνουν δημόσιες.
 
6. Μέγιστη διαφορά από την παραγωγή έως το λιανεμπόριο 100% της αξίας του προϊόντος.
 
7. Στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που καταπολεμούν την ανεργία και συνθέτουν εθνικό κοινωνικό ιστό.
 
8. Σύνδεση Πανεπιστημίων με παραγωγή.
 
9. Μείωση του ΦΠΑ στο 2% για τα είδη πρώτης ανάγκης (διατροφή, ένδυση, φάρμακα κλπ)
 
10. Μείωση φόρου εισοδήματος στο 10% για επιχειρήσεις και επαγγελματίες. 6% για πρωτογενή τομέα. 40% για πολύ μεγάλα εισοδήματα. Μείωση εισφορών ασφαλιστικών ταμείων για υπαλλήλους και αυτοαπασχολούμενους.
 
11. Κατάργηση πολυνομίας και γραφειοκρατίας.
 
12. Σύνδεση τουρισμού με πολιτισμό και βιολογικό πρωτογενή τομέα.

Αναλυτικότερα...

Επιστροφή στο περιεχόμενο