Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΤΑΜΠΕΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


Ο Γιάννης Α. Μαλταμπές είναι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω–Θεολόγος με μεταπτυχιακό στην Ορθόδοξη Θεολογία. Κάτοικος Χαλανδρίου και κατάγεται από την Άνδρο. Πρόεδρος του πολιτικού οργανισμού ΄΄Πατριωτικός Σύνδεσμος΄΄  που ιδρύθηκε 21 Δεκεμβρίου 2015. Είναι παντρεμένος με την Μαργαρίτα Στεφανή και έχουν πέντε παιδιά.


Πολιτική Δράση του Γιάννη Μαλταμπέ

Από το έτος 1999 έως το έτος 2002 διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων.

Τον Οκτώβριο του 2002 εκλέχθηκε Έπαρχος Άνδρου, αξίωμα το οποίο υπηρέτησε μέχρι το Δεκέμβριο του 2010.

 
Philoxenia 2009                                                                          forum για την ακτοπλοΐα
   
 
 


Το 2011, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΔΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ», εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Άνδρου.
Στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 ήταν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ».
 


Στις βουλευτικές εκλογές της 26ης Ιανουαρίου 2015 κατήλθε ως υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων με τον ΛΑΙΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ.

 

Ενώ από το καλοκαίρι του 2015 του ανατέθηκε από ομάδαστελεχών που είχαν αποχωρήσει από το ΛΑΟΣ ο συντονισμός και η ίδρυση του κόμματος «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ», του οποίου από 21.12.2015 είναι Πρόεδρος.
Ο Γιάννης Μαλταμπές ήταν ο Συντονιστής στην Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών – Ελλάδας 21 -23 Οκτωβρίου 2018.

Ως ένας εκ των δύο πληρεξούσιων Δικηγόρων της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών – Ελλάδας, στις 17 Ιανουαρίου 2019 κατέθεσε τη Μηνυτήρια Αναφορά κατά του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, και του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, για δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παθητική δωροληψία, ενεργητική δωροληψία, έσοδα από εγκληματική δραστηριότητα.

Πρωτοστάτησε στην μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών Ελλάδας που ξεκίνησε το πρωί της 21ης Ιανουαρίου 2019 από το Πεδίον του Άρεως με προορισμό τις Πρέσπες και ενδιάμεσους σταθμούς Καστοριά, Φλώρινα, Αμύνταιο, Πτολαιμαϊδα και Κοζάνη για τη συλλογή υπογραφών βάσει πρακτικούπερί μη αναγνώρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών,που ο Γιάννης Μαλταμπές συνέταξε.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Ο “Πατριωτικός Σύνδεσμος” σε συνεργασία με το “Εθνικό Μέτωπο” και τα ΄΄Λιοντάρια Συνέργεια για την Ελλάδα΄΄ συμμετείχε στην Ευρωεκλογές του 2019.
Στις εθνικές εκλογές ήταν υποψήφιος με τον “Πατριωτικό Συνασπισμό” του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.


Στις ευρωεκλογές του 2024 είναι Υποψήφιος με την “Φωνή Λογικής” της Αφροδίτης Λατινοπούλου.


Επιστροφή στο περιεχόμενο